Roche sağlık odağında girişim satın almalarına devam ediyor: Flatiron Health'e 1,9 milyar dolar

Roche sağlık odağında girişim satın almalarına devam ediyor: Flatiron Health'e 1,9 milyar dolar

İsviçre'nin global ilaç firması Roche geçtiğimiz yılın ortasında popüler diyabet uygulaması mySugr'ı 100 milyon dolara satın almıştı. Roche şimdi de kanserle tedavi üzerine faaliyet gösteren ve gerçek zamanlı onkoloji verilerini analiz eden Flatiron Health'i 1,9 milyar dolarlık anlaşmayla kendi bünyesine katıyor.

2012 yılında Nat Turner ve Zach Weinberg tarafından kurulan Flatiron Health'in Roche ile ilk ilişkisi değil. Roche, girişime iki yıl önce, 175 milyon dolar yatırım yaptı. 1,2 milyar dolar değerlemeyle yapılan o dönemki yatırımdan bugüne girişim, yüzde 50'ye yakın değer kazanmış görünüyor.

Roche'nin CEO'su Daniel O'Day, bu adımın yeni kanser tedavilerinin geliştirilmesini hızlandırmak için önemli bir bileşen olduğunu ve Roche'nin kişisel sağlık stratejisi için önemli bir adım olacağını belirtirken, onkoloji alanında öncü bir teknoloji şirketi olan Flatiron Health'in, yalnızca Roche için değil tüm endüstrideki onkoloji araştırma ve geliştirme çabaları için gerekli olan teknoloji ve veri analitiği altyapısını sağlaması açısından en iyi konumda olduğunu da ekledi.

Flatiron Health'in kurucuları Nat Turner ve Zack Weinberg

Flatiron Health'in kurucuları Nat Turner ve Zach Weinberg'in Flatiron Health'le birlikte sağlık işine girmeden önce yaptıkları Invite Media adlı girişim ise Google tarafından satın alınmıştı.

Flatiron'a göre 1,9 milyar dolarlık anlaşmanın bu yılın ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.