Roche, popüler diyabet uygulaması mySugr'ı 100 milyon dolara satın alıyor

Roche, popüler diyabet uygulaması mySugr'ı 100 milyon dolara satın alıyor

Diyabet hastalarına yönelik en popüler mobil platformlardan biri olan mySugr, ilaç devi Roche tarafından satın alınıyor. Roche tarafından yapılan yazılı bir açıklamada satın almanın finansal karşılığı belirtilmiyor ancak konuya yakın kaynaklar mySugr'ın 75 ila 100 milyon dolar arasında bir değerlemeyle satıldığını belirtiyor.

Anlaşmayla birlikte mySugr'ın 1 milyondan fazla diyabetli kullanıcısı (verileriyle birlikte) Roche'nin yönetimine geçecek. Fikir olarak 2010 yılında ortaya çıkan mySugr zamanla olgunlaştı ve 2012 yılının Nisan ayında şirketleşmesiyle ilk mySugr uygulaması ortaya çıktı.

Avusturya'da Fredrik Debong, Gerald Stangl, Michael Forisch ve Frank Westermann tarafından kurulan girişim mobil platformuyla bugün 52 farklı ülkede ve 13 dilde hizmet veriyor. Kendileri de şeker hastalığı ile mücadele eden kurucu ortaklar Frank ve Fredrik, başarılarını diyabet hastalarının ihtiyaçlarını iyi bilmelerine borçlular...

Diyabetliler için günlük tutan mobil uygulama

mySugr uygulaması şeker hastalarına yönelik olarak bir günlük tutulmasını sağlıyor. Hastalar günlük olarak kan şekeri ölçümlerini, ilaçlarını ve aktivitelerini kontrol edebiliyor. Viyana merkezli olarak kurulan girişim, Roche'un 2014 yılında kurduğu girişim fonundan önemli bir pay da almış oldu. Bugün 50'den fazla çalışanı bulunan girişim, diyabet hastalarının olmazsa olmaz uygulaması olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Roche daha önce mySugr'a 4.2 milyon euro yatırım yapmıştı. mySugr CEO'su ve kurucu ortaklardan Frank Westermann, satın almayla birlikte yaptığı açıklamada ise Roche'un deneyimi ve global erişimi sayesinde, mySugr'ın diyabet hastalarının hayatını kolaylaştıran bir arkadaş halini alacağını dile getirdi. Roche içinse satın alma, şirkeitn özellikle diyabet alanında sürdürdüğü dijitalleşme sürecini destekleyecek.

Son olarak, mySugr'ın piyasada ciddi rakipleri de olduğunu belirtelim. Örneğin, Livongo adlı rakipleri 70 milyon dolar yatırım alırken, glooko adlı rakipleri ise son olarak 35 milyon dolarlık yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.