Bitcoin 10 bin doları tekrar test etti

Kripto para piyasaları dün de toparlanma ve yukarı yönlü hareket sinyallerine devam etti. Pazar değerine göre yapılan sıralamada ilk 100 kripto paranın neredeyse tamamı yukarı yönlü hareket sinyali veriyor ve ABD doları karşısında değerlenmeye devam ediyor.

Bitcoin, yapılan bütün kötülemelere rağmen 1 Şubat'tan beri ilk defa 10 bin dolar psikolojik sınırını test etti. Şu sıralar 9800 dolar seviyesinde işlem gören bitcoin pazar değerini 166 milyar dolara çıkarttı. Bitcoin, kripto paraların toplam pazar değerinin yüzde 35’ini elinde tutuyor.

Bu tırmanış kripto paraların toplam pazar değerini bir ara 475 milyar dolara ulaşmasını sağladı.

Ethereum da tırmanışta bitcoine eşlik edenlerde ikinci sırada. 24 saatlik tırmanışta yüzde 4 değer kazanan ethereum şu sıralar 910 dolar seviyesinde işlem görüyor ve 91,8 milyar dolarlık pazar değeri ile toplam market değerinden yüzde 19,5’lik bir paya sahip.

Para transfer devi Western Union şirketinin sınır ötesi transferler için Ripple alt yapısı ile testler yaptığının açıklanması da XRP fiyatlarını tetikledi. Ripple en iyi değerlenen 10 kripto para sıralamasına yüzde 7’lik yükselişi ile girmeyi de başardı.

Bitcoin-Cash ve Stellar ise yüzde birin yarısı değerlenebildi.

Litecoin LitePay uygulamasının yarattığı momentumu da arkasına alarak, 5. sıraya geldi ve değerine bir yüzde 6 daha eklemeyi başardı. Bir ara 220 dolar seviyesine çıkan litecoin şu sıralar 212 dolar sevilerinde işlem görüyor. Cordano yüzde 4 lük bir yükseliş sergiledi ama 5. Sırada ki yerini litecoine kaptırmasını engelleyemedi. NEO yüzde üçlük bir yükseliş sergiledi ancak bu harekette, market değerini 8 milyar dolar sınırının üzerine taşımaya şimdilik yeterli olamadı.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.