Hasbro'nun Avengers seti, AR destekli Iron Man olmanızı sağlıyor

Hasbro'nun Avengers seti, AR destekli Iron Man olmanızı sağlıyor

"Oyun" çocuklar için büyük bir meşgale ve oyuncaklar da bu meşgalenin en güçlü araçları. Uygarlık tarihinin binlerce yıllık kalıntılarında bile karşımıza çıkan oyuncaklar dönemin kültürlerini yansıtırken, geçmişe ışık tutuyor. Doğru seçilmiş bir oyuncak çocukların fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlıyor.

Günümüzün oyuncak üreticileri ise, hızla değişen dünyaya ayak uydurmak için çetrefilli bir pazara ayak uydurmaya çalışıyorlar. Bu noktada da teknolojik yenilikleri eğlencenin parçası haline getirmek önemli bir etmen.

Milyar dolarlık küresel oyuncak endüstrisinde Mattel, Namco Bandai, Lego ve Jakks Pacific Hasbro pazarı domine ediyor. Statista'nın verilerine göre sadece Hasbro'nun 2016'dan elde ettiği gelir küreselde 5,6 milyar dolar.

AR destekli Iron Man deneyimi

Artırılmış gerçeklik son yıllarda sıkça dile getirdiğimiz bir teknoloji. Hasbro'nun Artırılmış Gerçeklik (AR) destekli Avengers kaskı ise New York Oyuncak Fuarı'nın yıldızları arasında olabilir. Zira The Marvel Avengers: Infinity War Hero Vision Iron Man isimli set AR deneyimi ile oyunseverlere Iron Man'e dönüşme fırsatı veriyor.

Bunu deneyimlemek isteyen oyunseverlerin yapması gereken ise oldukça basit. İndirdikleri uygulama ile cep telefonlarını maskenin arasına yerleştirmek ve oyunun keyfini çıkarmak.

50 dolardan satışa sunulan Hero Vision setinde Iron Man kaskı, AR gözlükleri, AR markerlar, kement çantası ve bir Infinity Stone taslakları bulunuyor. Set için uygun uygulama Infinity Stone taslaklarını taradıktan sonra etkinleştiriliyor. Hazır olduğunuzda ise Thanos ve ordusu bulundupunuz yerde sizinle savaşmak için beliriyor.

Oyun, iPhone 6 gibi eski model cihazlarda da çalışabiliyor. Uygulamayı kullanmak için kullanıcıların internet bağlantısına ihtiyaç olmadıklarını buradan paylaşalım. Öte yandan normal boyutundan daha büyük bir Android telefon ya da iPhone sahipleri de cihazlarını kaska sığdırma konusunda sorun yaşabilirler.

Bu arada 115 yıllık geçmişi ile oyuncak şirketlerini bir araya getiren New York Oyuncak Fuarı ABD'nin en eski fuarı olarak kayıtlara geçiyor. Geçtiğimiz yıl 1,100 şirketin ürünlerini tanıttığı fuara yaklaşım 20 bin ziyaretçi akın etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.