Yeni fikirlerin, girişimlerin, kurucuların ve erken benimseyenlerin toplandığı 10 platform

Yeni fikirlerin, girişimlerin, kurucuların ve erken benimseyenlerin toplandığı 10 platform

Yeni teknolojileri, uygulamaları, trendleri erken benimsemek hem uzun vadede kullanışlı bir özellik hem de heyecanlı bir süreç. Bununla birlikte; fikirlerini hayata geçiren, girişimciliğe adım atan ve dolayısıyla ürünlerini kullanıcılarına ulaştırmak isteyen bir kitle de var. Bu iki grubu ve girişimcilik meraklısı herkesi aynı çatı altında toplayarak iletişimin kurmalarını sağlayan platformlardan 10 tanesini inceledik.

BetaList

BetaList, girişimcilerin ve erken benimseyenlerin fikir alışverişi yapabildikleri bir platform. Yeni fikirler burada geri bildirimlerin ve araştırmaların ışığında kendilerini en kullanışlı yönde geliştirip ilk kullanıcılarına ulaşabiliyorlar. BetaList’te fikir sahipleri ve girişimler halka açılmadan önce halkın nabzını ölçme ve belirli bir popülarite yakalama şansı elde ediyor. Girişimleri coğrafi bölgelere ve pazarlarına göre ayrı kategoriler altında bulabildiğiniz platform şimdiye kadar 3000’den fazla girişimin ilk adımlarında yardımcı oldu.

Product Hunt

Product Hunt; en son ürünleri, uygulamaları, siteleri vs. keşfe çıkabileceğiniz oldukça kapsamlı bir platform. Her gün yüzlerce yeni girişime kendilerini teknoloji sevdalısı bir kitleye tanıtma fırsatı veriyor. Nadiren henüz piyasaya sürülmemiş ürünlere de yer veren sitede ürünler hakkında makaleler ya da organizasyon haberleri yer almıyor. Ancak ürünlerin artı ve eksilerini öne çıkaran kullanıcı yorumları ve ürünlerin yaratıcılarının da yer aldığı forum, Product Hunt’ı uzun süredir popüler kılıyor.

Startup Buffer

Startup Buffer; bir yandan yeni girişimleri keşfetmenizi, bir yandan da yeni girişiminizi tanıtmanızı sağlayan bir platform. Girişiminizi siteye yüklüyorsunuz, Startup Buffer’ın büyüme teknikleriyle gelişip fikrinizi test ediyorsunuz ve ilgi çekiyorsunuz. 29.95 dolar karşılığındaysa ürününüz anasayfa ve uygulamalarında bir haftalığına öne çıkabiliyor ve sosyal ağlarında paylaşılıyor. Girişim veritabanları arasına katıldığından beri oldukça başarılı bir şekilde ilerleyen Startup Buffer Ankaralı bir platform.

Startuptabs

Startuptabs, yine bir startup keşif platformu. girişimlere hedef kitleleriyle iletişim kurma ve onları kullanıcıları arasına katma imkanı veriyor. Meraklıları da her yeni sekmede yeni bir girişimlerle tanışıp sektöre yön veren isimlerle iletişime geçebiliyor. Statuptabs’i Chrome ve Firefox üzerinde çalışan uygulamaları aracılığıyla kullanabilirsiniz.

Show Hacker News

Show HN; yarattığınız ürünleri, uygulamaları başkalarının kurcalayıp denemesi için paylaştığınız bir platform. Sitenin kullanıcıları size ürününüzle ilgili fikirlerini söyleyip sorular sorabiliyorlar. Show HN’deki ürününüzün mükemmel bir arayüze sahip tamamlanmış bir proje olması da şart değil. Kullanıcılar denenebilir olduğu sürece yapım aşamasındaki ürünlere de açıklar.

ErliBird

ErliBird, yeni teknolojileri erken benimseyenlerin oluşturduğu bir komünite. Hevesli kullanıcılar, girişimciler, fikir sahipleri, yatırımcılar, gazeteciler yeni teknolojilerin peşinden koşup girişimlere yön veriyorlar. 100.000 kişinin oluşturduğu platformda ürününüzün beta testini yapıp sektörle ilgili insanlardan geri bildirim toplayabiliyorsunuz. Beta testleri, geri bildirimler ve kullanıcılardan gelen kullanılabilirlik videoları için farklı ücretlendirme paketleri mevcut.

/r/startups

/r/startups, en yalın haliyle Reddit’in girişim topluluğu. Reddit gibi kapsayıcı bir platformun bir parçası olmasının da etkisiyle farklı uzmanlık alanlarından farklı eğitim ve deneyimlere sahip insanlardan oluşuyor. Bu subreddit’le ilgilenen insanlar anonim olarak geri bildirim, tavsiye ve fikirlerini paylaşarak bir forum oluşturuyor. Tabii /r/startups’ın reklam yapmamak gibi temel kuralları da var.

Launching Next

Launching Next, geleceği parlak görünen yeni girişimlerin sergilendiği bir platform. En yeni ve popüler girişimler sitelerinde okuyucularına tanıtılıyor. Her gün, girişimcilerden kullanıcılara binlerce kişiden oluşan takipçilerine yeni girişimlerle ilgili bir mail gönderiyorlar. Girişiminizle bir haftalığına bu e-postanın başında yer almanın ücreti 120 dolar.

KillerStartups

KillerStartups, internet girişimleri üzerine kullanıcı odaklı bir topluluk. Teknoloji girişimcileri bu platformda paylaşıp diğer insanların düşüncelerini öğrenebiliyorlar. İşin ilgilileri de KillerStatups aracılığıyla alanda güncel kalıp yeni teknoloji girişimlerini takip edebiliyorlar. Sitenin bir amacı da internet üzerinde yeni bir şeyler yaratmayı hedefleyen insanları sundukları bilgi, araçlar ve eğitimle geliştirmek.

BetaPage

BetaPage, teknolojik yenilikleri erken benimseyenlerden oluşan bir başka startup keşif platformu. Keşfederken, startup’ları bulundukları aşamalara göre listeleyebiliyorsunuz. BetaPage’in benzerlerinden bir farkı, girişimleri inceleyip test ederken oylayabiliyor olmanız. Böylece kurucu olarak da aldığınız geri bildirimlerin, ulaştığınız potansiyel kullanıcıların yanı sıra kitlelerinin ürünlerine gösterdiği ilgiyi de ölçebiliyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.