Foriba, B serisi yatırım turunda 5 milyon dolar yatırım aldı

Foriba, B serisi yatırım turunda 5 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye'de 1999 yılından bari faaliyet gösteren FIT Solutions ile 2002'de kurulan ISIS Bilişim'in güçlerini birleştirmesiyle oluşan e-Dönüşüm firması Foriba, ikinci yatırım turunu tamamlayarak 5 milyon dolarlık yatırım aldı. Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu) liderliğinde yapılan B serisi yatırım turuna Revo Capital ve Endeavor Catalyst de katıldı.

Bu yatırımla yeni şirket satın alma ve birleşme planları yapan Foriba'nın aldığı 5 milyon dolar yatırımın 3 milyon doları IFC’ye, 1,5 milyon doları Revo Capital’e, 500 bin doları da Endeavor Catalyst’e ait. Foriba, aldığı B serisi yatırım ile birlikte bugüne kadar toplam 9 milyon dolar yatırım almış oldu.

Küçük ve büyük pek çok şirkete "e-Fatura", "e-Arşiv", "e-Defter", "e-İrsaliye" gibi daha pek çok konuda hizmet veren Foriba, Türkiye’de kurumsal yazılım ve entegrasyon hizmetleri pazarının gelişimine önayak oluyor. 2016 yılında Logo Yazılım ile birlikte kurduğu Tedarikçi Finansmanı Platformu FİGO ile finansal teknoloji uygulamalarına verdiği desteği sürdürüyor. Foriba, aldığı yatırımdan sonra fintech ürünlerine daha fazla yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Yeni yatırımlar almayı ve firma olarak da yatırım yapmayı hedefleyen Foriba'nın CEO'su Koray Gültekin Bahar da yurt dışı operasyonlarını hızlandıracaklarını, Avrupa, Türki Cumhuriyetler ve Orta Doğu ülkelerini de radarlarına aldıklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.