YouTube, Apple TV için tasarımını ve özelliklerini güncelledi

YouTube, Apple TV için tasarımını ve özelliklerini güncelledi

 YouTube, Apple TV uygulaması için yeniden revize edildi. Baştan belirtmekte fayda var; bu güncelleme izleme kalitesini artırmıyor.

Geliştiriciler, birkaç yıl önce tvOS'un piyasaya sürülmesinden bu yana Apple TV için özel uygulamaları hayata geçirmiş olsa da Google, şu ana dek bu teknolojiden tam anlamıyla yararlanamadı.

Bununla birlikte, büyük hizmetlerden gelen birçok video uygulaması gibi, YouTube da ne yazık ki Apple TV ile uyumlu bir uygulama geliştirmedi. Fakat yeni sürüm başlı başına, akıllı TV'lerde yer alan istemciler de dahil olmak üzere diğer platformlarda kullanabildiğimiz birçok uygulamalar için önemli bir yol gösterici oldu.

Apple TV'nin YouTube için hazırlanan yeni sürümüyle birlikte, YouTube'u da daha rahat kullanabiliyor ve videoları daha kolay bir şekilde izleyebiliyoruz.

Gelen özelliklerden öne çıkanlar:

Video izlerken, bulunduğunuz YouTube kanalının ne kadar takipçisi olduğunu görebilir, diğer videolarına göz atabilirsiniz

Yine YouTube'da video izlerken izlediğiniz video ile ilgili videolara ulaşabilirsiniz

Yatay kategori tasarımı

Güncellemede eksikler var

Her ne kadar izleme kolaylığını yakalamış da olsak Apple ve Google arasındaki 4K görüntü kavgası devam ediyor ve videoları istediğimiz kalitede izleyemiyoruz. Uygulamanın güncellenmesi de bu açıdan biraz yanıltıcı olabiliyor. Yani Apple TV 4K'de UHD videolarını 4K etiketi ile etiketleyecek, ancak video denetçisine göre video oynatma hâlâ 1080p ile sınırlı kalacak.

TVOS için YouTube'un yeni sürümü artık mevcut. App Store'dan YouTube'u güncellediğinizde son güncellemelere de erişmiş olacaksınız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.