Google Drive, Microsoft Office dosyalarına, PDF'lere ve görsellere yorum yapmanızı sağlıyor

Google Drive, Microsoft Office dosyalarına, PDF'lere ve görsellere yorum yapmanızı sağlıyor

Google Drive yaptığı bir güncellemeyle artık G Suite ve Microsoft Office kullanan ekip ve ajanslar, müşteri ya da meslektaşlarıyla daha verimli bir şekilde çalışabilecek.

Güncellemeyle birlikte kullanıcılar Drive'da yer alan Microsoft Office dosyalarına, PDF'lere ve görsellere önizleme ekranı üzerinden kolayca  yorum yapabiliyor. Kullanıcılar bu türdeki dosyalara yorum yapabilmek için şimdiye kadar  Microsoft Office ya da Acrobat Reader gibi programlar kullanıyordu. Aynı kullanıcılar için bir diğer seçenek ise dosyaları Google Dokümanlar, E-tablolar ya da Slaytlara dönüştürkmekti.

Bu arada yeni yorum özelliği G Suite ya da Office 365'te olduğu gibi gerçek zamanlı değil. Yine de özelliğin, düzenli olarak Office ve G Suite arasında dönüştürme işlemleri yapanlara rahat bir nefes aldıracağı kesin. Bu araç da tıpkı Google'ın daha önce ürettiği Outlook için Drive eklentisi gibi G Suite ve Office'i birlikte çalışabilir hale getirmeye yönelik.

Her ne kadar Google son bir kaç yılda iş ve verimlilik alanında ismini duyurmuş olsa da Microsoft 15 milyar dolarlık bu pazarı domine etmeye devam ediyor. Hatta şirket, her geçen gün Slack, Workplace, Asana ve Stride gibi uygulamalarla çeşitlenen bu pazarın liderliğini elinde tutmak adına LinkedIn ve Skype'ı da bünyesine katmış durumda. Dolayısıyla bu yeni güncelleme ile G Suite, pazarın liderine savaş açmak yerine kullanıcı tabanını genişletmek için ona uyum sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.