Apple bazı yazılımcılara başka uygulamaların reklam harcama ve indirme detaylarını gönderdi

Apple bazı yazılımcılara başka uygulamaların reklam harcama ve indirme detaylarını gönderdi

Apple uygulama geliştiricilere kendilerine ait olmayan uygulamaların reklam harcamalarını ve indirme detaylarını içeren bir e-posta gönderdi. Özellikle Search Ads Basic kullanan uygulama geliştiricilerinin şahit olduğu bu karışıklık çok geçmeden Twitter'da da gündeme geldi.

Apple'ın e-postalarından birini alan uygulama geliştirici Steve Troughton-Smith, aldığı e-postanın ekran görüntüsünü Twitter'daki takipçileriyle paylaşmakta gecikmedi. Paylaşılan ekran alıntısında ise bir başkasına ait iki uygulamanın geçen ayki reklam harcamaları ve indirme rakamları yer alıyor. Üstelik bu hatayı alan sadece  Troughton-Smith değil. Twitter'da aynı konuyu gündeme getiren birkaç uygulama geliştirici daha mevcut.

Aynı problemi yaşayan Louis D’hauwe ve Rafael Costa ise aldıkları e-posta dışında başka bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti. Görünen o ki; Apple'ın geliştirici araçlarında bu sorundan başka bir sıkıntı yok. Bu durumu büyük bir veri sızıntısı olarak yorumlamak doğru değil. Ancak yine de yanlışlıkla gönderilen bu e-postalar, ciddi anlamda gizlilik içeren ve yazılımcıların paylaşmak istemeyebileceği bilgileri içeriyor. Zira uygulama reklamına ne kadar para harcadıkları ve bu harcamanın ne kadarının indirmeye yansıdığı yanlışlıkla doğrudan rakiplerle paylaşılmış olabilir.

Apple'ın Aralık ayında piyasaya sürdüğü Search Ads Basic, aslında indirme başına ödeme yaptığınız bir reklam platformu. Apple'ın uzun süredir bu alanda hizmet veren arama odaklı reklam platformu ise bu yeni ürünün piyasaya sürümesiyle Search Ads Advanced ismini aldı. Search Ads Basic, aslında daha küçük çaplı uygulama geliştiricileri ve App Store reklamlarına yeni başlayanları hedefliyor.

Şimdilik yaşanan bu e-posta probleminin nedeni ortaya çıkmış değil. Ancak olayın Twitter'da yankı bulduğunu düşünürsek, bu sorunun bir çok kişinin başına gelmiş olması muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.