Bluetooth problemi BMW'nin dünya rekoruna mal oluyordu

Bluetooth problemi BMW'nin dünya rekoruna mal oluyordu

9 Ocak tarihinde ilginç bir haberle karşımıza çıkan BMW, kesintisiz 8 saat süren drift rekoruna imza atmıştı. Bugün karşımıza çıkan haberlere göre ise büyük emek harcanarak kırılan rekor, neredeyse Bluetooth problemleri nedeniyle başarısız olacaktı. Hatırlatmak gerekirse en uzun süre dirft yapma rekorunu 8 saat ile kıran BMW, toplamda 374,17 km boyunca aralıksız drift yaptı.

Açıklanamayan Bluetooth bağlantı problemi

Fakat rekor sırasında direksiyonda olan BMW sürüş eğitmeni Johan Schwartz'ın bugün yaptığı açıklamalara göre yaşanan Bluetooth bağlanma problemi nedeniyle rekor neredeyse kırılamıyormuş. İlk etapta sorunsuz bir şekilde çalışan akıllı telefon Bluetooth bağlantısı ilerleyen saatlerde çalışmamaya başlamış.

Rekor sırasında akıllı telefonunun otomobil ile olan Bluetooth bağlantısının koptuğunu dile getiren Schwartz, Bluetooth bağlantısı ile birlikte yakıt ikmali yapan otomobille olan iletişimini de kaybetmiş oldu. Sorunu çözmek için otomobil kullandığı sırada akıllı telefonunu kapatıp açan ve bağlantıyı tekrar sağlayan Schwartz, oldukça zor bir rekor denemesini başarı ile atlatmış oldu. Dilerseniz rekor denemesinin videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.