Çin yabancı kripto para borsalarını yasakladı

Çin yabancı kripto para borsalarını yasakladı

Çin, tüm ülkede kripto para ticaretini ve ICO'larla ilgili bütün yabancı web sitelerine erişim engellenmiş durumda.

Çin Halk Bankası geçtiğimiz 2017 yılının başından beri yerli kripto para borsalarını detaylı inceleme altına almıştı. Çin Merkez Bankası tarafından çıkarılan FinancialNews gazetesinin yayınladığı bir raporda, yetkililerin kripto endüstrisinin üzerine gitmek için daha bir dizi önlem düzenlemesi hazırlığında olduğu belirtildi. Gazetenin raporuna göre bu ve bundan sonra alınacak önlemler için; finansal risklerin azaltılması ve önlenmesi açıklaması yapıldı.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Çin hükümeti ilk olarak ICO'lar ile ilgili yasaklamaları yürürlüğe sokmuştu. Bu yasağı yerli kripto borsalarının 30 Ekim tarihine kadar işlemlerini durdurması kararı izledi.

Yayınlanan raporda bu olaylara “temizleme” tanımlaması yapıldı ve Yuan karşısında kripto paraların ticaret hacmi yüzde 90 seviyelerinden yüzde 1 seviyelerine çekildi ve risk düzeyleri önemli ölçüde düşürüldü diye rapor edildi.

Çin hükümetinin daha öncede bu tarz aldığı kararlar neticesinde bekledikleri gibi kripto para endüstrisine akan para engellenemiyor. National Internet Finance Association of China’dan yetkililer sık sık ICO'lar ile ilgili risklerine dair uyarı yayınları yapıyorlar.

Yayınlanan raporda, Çin Merkez Bankası’nın daha da ileri giderek, yerli işletmelerin uluslararası kripto ticareti web sitelerine erişimini engellemek için daha etkili ayrı bir güvenlik duvarı üzerinde çalıştığı bildirildi. Çin’den hala kripto para ticareti yapanların trafiği genellikle Japonya ve Hong Kong’a kaymış durumda. Yetkililerin yayınladığı uyarılarda bu durumunda altı çizilmiş ve yurt dışı ICO'larının da hala dolandırıcılık riskleri taşıdığı üzerinde durulmuş.

Çin’den gelen kripto ekosistemine dair bu baskıcı tutumlar, bir çok Çin merkezli kripto madencilik firmasını daha rahat yasal düzenlemelerin olduğu Kanada ve İsviçre gibi ülkelere gitmeye zorladı bile. Ülkenin aldığı bu kararlar kripto para ekosisteminde küresel olarak Çin’in ağırlığını git gide ortadan kaldırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.