Engly App: Konuşarak Öğren ekibinden video odaklı İngilizce eğitim uygulaması

Engly App: Konuşarak Öğren ekibinden video odaklı İngilizce eğitim uygulaması

İngilizce eğitim uygulamaları arasına kısa süre önce katılan Engly (iOS, Android), farklı seviyedeki adaylara video odaklı yeni bir deneyim sunuyor. Konuşarak Öğren’in de geliştiricisi Renkli Fikirler’in ürünü olan Engly, eğlenceli ve sürekli kullanılan bir eğitim uygulaması olarak kabul görmek istiyor.

Kısaca bahsetmek gerekirse Renkli Fikirler, İngilizce sözlük geliştirmekle girişimciliğe adım atan Savaş Ateş ve Cem Topuz’un kurucusu olduğu bir şirket. Bu şirket çatısı altından çıkan girişimler de başlangıçta olduğu gibi İngilizce eğitimine odaklanıyor. Şirketin en önemli ürünü olan Konuşarak Öğren, İngilizce konuşmak isteyen 24 binden fazla öğrenciyi ana dili İngilizce olan ABD’li eğitmenlerle internet ortamında buluşturuyor ve İngilizce konuşma pratiğini geliştiriyor. 2009’dan bu yana 400’den fazla eğitmenle çalışan ve bugün yaklaşık 100 kişiye ulaşan Renkli Fikirler ekibi, Engly uygulamalarının 2 ay içinde 30 binden fazla indirildiğini paylaşıyor.

Engly nedir?

Engly, ilgilendiğiniz konularda video üzerinden İngilizce öğreniminizi destekleyen bir uygulama. İstediğiniz konuya uygun İngilizce videoları altyazılı şekilde izliyor ve eğer isterseniz anlamını bilmediğiniz kelimelerin üzerine tıklayarak anlamını görebiliyorsunuz. Videonun bitiminde ise sizi videoyla ilgili bir test/quiz bekliyor. Yerli eğitmenlerle öğrenciler için uygun videolar hazırlıyan Engly altyazılar, quizler ve videolardaki özel kelimeler (telaffuz ve cümle örnekli) için ABD’deki eğitmenlerden destek alıyor.

Şu anda içerisinde 150 kadar video ile bulunduran Engly, her hafta içerik sayısını arttırarak 3 farklı kategoride de (İngilizce derecesine göre) çok sayıda içerik sunmayı hedefliyor. Kullanıcılar kendine özel kelime listesi de oluşturabiliyor. Engly ekibi bir yandan da konuşma paketleri, videolarla İngilizce eğitim setleri, okuma içerikleri, telaffuz testleri gibi yenilikleri geliştirmeye/entegre etmeye çalışıyor.

"İngilizce eğitiminde en önemli sorunlardan biri devamlılık"

Renkli Fikirler ekibinin şimdiye kadar kendi dikeyinde önemli bir tecrübe ettiği malum. Kurucu ortaklardan Savaş Ateş, bu tecrübeye dayanarak öğrencilerin en büyük sorunlarından birinin devamlılık olduğuna işaret ediyor;

“Renkli Fikirler’in analiz ettiği veriler, öğrencilerin yabancı dil öğrenmenin zorluğundan sıkılması sebebiyle derslerine devam etmemeye başladığını ve çoğunluğunun yaklaşık 1.5 ay sonra eğitimi bıraktığını gösteriyordu.”

Cem Topuz da “Öğrenciler, kelime ezberlemenin, gramer kurallarının, telaffuzun, vb. zorluklarından öylesine sıkılıyorlardı ki öğrenmeyi bırakmakla kalmayıp sadece 1 sene içinde öğrendikleri herşeyi de unutuyorlardı. Engly’yi bu sorunlara bir çare olarak geliştirdik.” diye ekliyor.

Hedefte bölgenin 1 numarası olmak var

2008’de Konuşarak Öğren için KOSGEB desteği alan Renkli Fikirler, Engly için herhangi bir destek almamış eve alma ihtiyacı duymamış. Şu anda tamamen ücretsiz olan Engly’nin Mart ayında ücretli paketlerle kendi gelirini elde etmesi planlanıyor. Diğer yandan Engly, bölge coğrafyalarda 1 numaralı İngilizce uygulaması olmayı hedefliyor ki bu noktada stratejik yatırım gerekliliği tartışılabilir. Keza mevcut uygulama arayüzü ve kullanıcı deneyiminin de küresel rekabet için yeterli olup olmadığı ayrı bir tartışma konusu.

Eğer İngilizce’nizi video izleyerek ilerletmek isterseniz Engly’yi Appstore veya Google Play üzerinden indirip deneyebilirsiniz. Renkli Fikirler’in Wordly, Clickivo adlı uygulamaları olduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.