Bee token ICO’sundan 1 milyon dolar değerinde ethereum çalındı

Bee token ICO’sundan 1 milyon dolar değerinde ethereum çalındı

Kripto para piyasası genişlerken sık sık dolandırıcılık ile ilgili sıkıntılı olaylar da yaşanıyor. Bu olaylardan bir yenisi de Bee Token ICO’sunu hedefleyen sahte siteler. ICO'lar genellikle bu tarz saldırılar veya başarısız ve devam edemeyen girişimler yüzünden çoğu kez çok riskli yatırımlar olarak haberlere çıkıyor.

Bee token, konut kiralama ekosistemini ethereum blok zincirine akıllı sözleşmeler ile bağlayarak yeni bir kiralama sistemi yaratmayı hedefliyor. Yatırımcılar tarafından da geleceği parlak olarak görülen girişimin ICO’suna büyük ilgi var ve bu durum sahte siteler ile deneyimsiz yatırımcıları ağına düşürmeye çalışan dolandırıcıları kendine çekmeyi başarıyor. Sahte Bee Token ICO siteleri toplamda 1 milyon dolar değerinde ethereum topladılar.

Bee Token ICO’sunun duyurulması ile senkronize başlayan sahte siteler Bee Token resmi twitter ve medium hesaplarından da doğruladı. Bee Token CEO’su Jonathan Chou, hiçbir şekilde yatırımcılarımızın bilgileri tehlike altında değildir şeklinde bir açıklama yapmış olsa da, şirket hackerlar tarafından saldırıya uğrayarak yatırımcılarının e-mail adresleri çalınmış ve bu adresler üzerinden yatırımcılara ulaşan dolandırıcılar sahte siteler ile para toplamayı başarmışlar.

Yatırımcılar sahte siteler ile ilgili durumları sosyal medya hesaplarından paylaşmaya başladılar. Bunun üzerine Bee Token, e-posta yolu veya Telegram üzerinden hiçbir şekilde ethereum adresleri veya kullanıcı bilgileri paylaşmayacaklarını, hiçbir şekilde yüzde 100 bonus gibi uygulamalarının olmadığını, ICO’nun ilk 24 saatinde 0,3 ETH den fazla ödeme kabul edilmeyeceğini ve söylentilerde çıkan Microsoft ile ortaklık gibi durumların söz konusu olmadığını açıkladı ve yatırımcılarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yatırımcıların bu konuda resmi olmayan web siteleri ile karşılaştıklarında ihbar etmelerini istedi.

Haksız kazanç sağlamaya çalışanların tek hedefi Bee Token değil elbette. Twitter üzerinde Litecoin (LTC) yaratıcısı Charlie Lee, Ethereum’un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin ve Tron’un (TRX) kurucusu Justin Sun gibi isimleri taklit eden sahte hesaplar da mevcut.

Sahte Twitter hesaplarının hemen hemen hepsi tek bir kişi tarafından yönetiliyormuş gibi hep aynı yönteme başvuruyor; belli bir adrese düşük miktarlarda kripto para gönderilmesini ve karşılığında yüzlerlerce kripto para göndereceklerini iddia ediyor. Hesapların asıl sahipleri takipçilerinin bu gibi sahte hesaplarla karşılaşması durumunda ihbar etmelerini istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.