ReklamStore, reklam teknoloji girişimi MadWords'ü satın aldı

ReklamStore, reklam teknoloji girişimi MadWords'ü satın aldı

Deloitte Teknoloji Fast 50’de ilk 10'da yer alarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinden biri olduğunu gösteren ReklamStore bu büyümesini satın alma ile hızlandırmak istiyor. Sosyal medya ve arama motoru reklamcılığı için teknolojiler üreten ve Facebook tarafından Marketing API programına dahil edilen ilk Türk şirketi olan Madwords'ü bünyesine katan ReklamStore, bu satın alma ile varolan müşteri portföyüne daha fazla ürün sunmayı hedefliyor.

Halihazırda ReklamStore'un kendi affiliate ağı, Demand Side Platformu (DSP), display, native, mobil ve video kanallarında performans odaklı reklam çözümleri ile birlikte veri yönetim platformu (DMP) ve yayıncılara sunulan Supply Side platformu (SSP) mevcut.

Bunlara ek olarak artık sosyal medya ve arama motoru reklamlarında da olan ReklamStore, daha önce ise mobil reklam platformu Rekmob ve izinli e-posta pazarlama şirketi Leadfab’ı satın almıştı. ReklamStore'un Madwords satın alması ile son 3 yıldaki 3. satın almasını gerçekleştirdiğini de belirtelim.

MadWords satın almasıyla birlikte sosyal medya ve arama motoru reklamcılığında da iddialı bir konuma gelmeyi hedefleyen ReklamStore ekibi satışını yaptığı ürün ve hizmetlerle birlikte arama ve sosyal medya reklamcılığını da mevcut müşterilerine sunarak uçtan uca bir dijital reklam hizmeti sağlayacak.

Buyin.Social anlaşmaya dahil değil

Satın alma anlaşmasına MadWords’ün diğer ürünü olan Buyin.Social'ın dahil olmadığını da belirtelim. MadWords markası ve tüzel kişiliği sürdürülmeye devam ederken, girişimin ekibi ise çalışmalarına ReklamStore ofisinde devam edecek. Konuyla ilgili kısa bir açıklama paylaşan ReklamStore CEO'su Şencan Özen, bu satın alma ile beraber artık sosyal medya ve arama motoru reklamcılığında da hizmet verir konuma gelmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Ölçülebilir iş hedefleri olan ve ileri seviye diyebileceğimiz dijital reklam verenler için sundukları çözümlerin kapsamını genişletmekten dolayı çok mutlu olduklarını da ekleyen Özen, MadWords’ün kendi ürettiği teknolojilerin de mevcuttaki ürün ve hizmetlerine sağlayacağı katkının ReklamStore'u oldukça heyecanlandırdığını da paylaştı. MadWords kurucu ortağı konumunda olan Bora Akman ise açıklamalarında ReklamStore ile birçok konuda ortak bir bakış açısına ve yaklaşıma sahip olduklarının altını çizdi.

Bora Akman ve Şencan Özen
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.