Jack Ma: Para ve kaynağa sahip şirketler hayatı güçlendiren teknolojilere odaklanmalı

Jack Ma: Para ve kaynağa sahip şirketler hayatı güçlendiren teknolojilere odaklanmalı

E-ticaret devi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, Davos'ta gerçekleştirilen Dünya Ticaret Forumu'nda ayakta alkışlanacak bir konuşma yaptı. Geleceğin ticaret dünyasına yönelik tahminlerde bulunan Ma, küreselleşen dünyada insanlığın karşılaşacağı olası tehlikeleri çözüm önerileri ile birlikte paylaştı.

Jack Ma'nın uzun konuşmasına farklı platformlarda, farklı başlıklar altında tanık olmuşunuzdur. Katıldığı oturumda küresel liderlere, küresel gerilimi azaltma konusunda çağrı yaptı. Küreselleşmenin büyüyen bir acı olduğunu söyleyen Ma, bu konudaki kaygılarını dile getirdi. Ma, ticari savaşın fitilinin yanmasının oldukça kolay  ancak bu savaşı durdurmanın çok zor olacağını söyledi.

Gelecekte, ticaret alanında daha fazla fırsatın olacağını düşünün teknoloji lideri, her genç girişimcinin ve küçük işletmenin küresel anlamda ürün satın alma, satma, ödeme ve seyahat etme fırsatını yakalayacağını söyledi.

Ma, küreselleşmenin ticarette yaratacağı değişimlerle ile birlikte ülke sınırlarının olmadığı bir ticaret dünyasının olabileceğinin sinyallerini verdi. Jack Ma, e-ticaretin gelişmesiyle gelecekte 'Çin yapımı veya 'ABD'de yapımı' gibi etiketlerin yerini "internet yapımı" etiketinin alacağını söyledi.

Jack Ma, oturumda günümüzün e-ticaretine de değinde. Alibaba'nın kurucusuna göre, e-ticaretin mevcut durumunda mükemmel bir lojistik sistemi, ödemeler sistemi veya blokajı olmasa bile,  belirgin bir büyüme var.

"Yapay zeka insanlar için tehdit"

Konuşmasında yapay zekaya (AI) da değinin Jack Ma, birçok teknoloji lideri gibi AI'nin insanlar için büyük bir tehdit oluşturduğunu düşünüyor. Robotlar ve AI'nin birçok meslek grubundaki kişinin yerine geçebileceği düşüncesinde.

Ancak Jack Ma, teknolojinin her zaman insanlığa fırsat sağlaması görüşünde. Özellikle, Facebook, Amazon, Google gibi küresel ticareti domine eden şirketlere büyük iş düştüğünü düşünüyor. Ma, "Bizler iyi bir kalbe sahip olmanın ve iyi şeyler yapmanın sorumluluğuna sahibiz. Yaptığınız her şeyi gelecek için yaptığınızdan emin olun" dedi ve ekledi: "Bizim gibi insanlar para ve kaynakları elinde bulunduruyor. İnsanları güçlendiren ve hayatı daha iyi yapan teknolojiye para harcamalıyız.

Alibaba'nın, ABD, Çin, Avrupa ve Japonya'nın hemen arkasında, 2036 yılına kadar dünyada beşinci büyük tek başına ekonomik varlık olma hedefi var.  Şirket, 100 milyon iş yaratma ve 10 milyon karlı işi desteklemeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.