Google'ın eski mühendisleri ilginç bir sürücüsüz otomobil ile karşımızda: Nuro

Google'ın eski mühendisleri ilginç bir sürücüsüz otomobil ile karşımızda: Nuro

Google'ın sürücüsüz otomobil projeleri üzerinde çalışan iki eski mühendisi yeni bir sürücüsüz otomobil girişimi ile karşımızda. Sürücüsüz otomobillere yeni bir soluk getirmek isteyen Nuro adındaki girişim, günümüzün sürücüsüz otomobil girişimlerinin aksine sürücüsüz taksilere veya kamyonlara odaklanmıyor.

2016 yılında Dave Ferguson ve Jiajun Zhu tarafından kurulan Nuro'nun ekibi daha önce Google, Waymo, Apple, Uber, Tesla ve GM gibi önemli firmalarda çalışmış kişilerden oluşuyor. Şehir içi teslimat konusuna odaklanmayı tercih eden Nuro, yolcuları değil paketleri taşıyacak.

Kullanıcıları için günlük hayatı kolaylaştırmayı hedefleyen Nuro, ev alışverişlerinizi, kuru temizlemedeki giysilerinizi veya herhangi bir siparişinizi size teslim edecek. Önde gelen otomotiv firmalarının otomobillerine sürücüsüz otomobil teknolojilerini entegre etmektense sıfırdan sürücüsüz bir otomobil tasarlayan Nuro, R1 adındaki prototipini görücüye çıkardı.

Test sürecine başlıyor

LIDAR teknolojisi, kameralar, radarlar ve sensörlerle donatılan Nuro R1, direksiyon, pedallar, sürücü koltuğu veya herhangi bir vites koluna sahip değil. Rotalarını düzenlemek ve veri toplamak için 6 adet sürücüsüz otomobil kullanan Nuro, topladığı bilgiler R1 modelini geliştirmek için kullanıyor. Son olarak Nuro'nun Kaliforniya eyaletinden gerekli izinleri aldığını ve 2018 yılında kamuya açık yollarda test sürecine başlayacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.