Starbucks kripto ödeme yöntemleri kabul etmeye hazırlanıyor

Starbucks kripto ödeme yöntemleri kabul etmeye hazırlanıyor

Starbucks son yıllarda ödeme sistemlerinde yaptığı yenilikler ile hep adından bahsettiriyor. 2015 yılında çıkarttığı kendi ödeme uygulaması ile kahve meraklılarına ödemelerinde hediyeler de dağıtır oldu. ABD’deki kahve satışlarının üçte birinde kullanılan uygulama o kadar başarılı oldu ki, sadece bu uygulamanın geçerli olduğu dükkânları ABD’de açmayı planlıyorlar.

Önümüzde ki ay Starbucks, Chase ve Visa ile işbirliği içinde kendi adına kredi kartı çıkartmaya hazırlanıyor. Kart harcamaları ile kazanılan STAR puanlar tabii ki kahve alırken işe yarayacak.

Şimdi ise Starbucks başkanı Howard Shultz, blockchain teknolojisini ve kripto para ödeme yöntemlerini gelecekteki ödeme teknolojilerine dahil etmeyi planladıklarını açıkladı.

Diginomica sitesi tarafından yayınlanan üç aylık yatırımcı görüşmesinde Shultz, blockchain teknolojisinin kullanıcılara önemli sayıda dijital para birimi sağlayacağı bir çağa girdiğimize inandığını belirtti.

Shultz hangi kripto paraların kullanılacağını belirtmedi. Ama bitcoinin bu stratejide herhangi bir yeri olmadığını, bitcoinin ödeme yönteminden çok artık bir yatırım aracı fonksiyonuna büründüğünü söyledi. Ayrıca hiçbir şekilde blok zinciri teknolojisine yatırım yapmak ya da kendi kripto paralarını çıkartmak gibi bir planlarının olmadığını, sadece bu teknolojiye inanılırlık kazandırmak istediklerini de ekledi.

Hali hazırda bütün dünyada kullanılan Starbuck’ın kendi mobil ödeme uygulamasının, kripto para ödeme sistemlerini de adapte ederken bu yeniliğe meşru bir zemin kazandıracağı açık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.