Bloomberg'in yayıncılık endüstrisine ilham veren kanalı TicToc, günlük 750 bin izleyici sayısına ulaştı

Bloomberg'in yayıncılık endüstrisine ilham veren kanalı TicToc, günlük 750 bin izleyici sayısına ulaştı

Bloomberg Media'nın geçtiğimiz Aralık ayında hayata geçirdiği TicToc kanalı yolun henüz çok başında. Buna rağmen, Twitter'dan yayın yapan TicToc'ın başarısı kısa sürede filizlenmeye başladı. Zira, şirket platformun günlük 750 bin izleyici sayısına ulaştığını duyurdu.

Bilmeyenler için TicToc'ı kısaca anlatalım. Twitter üzerinden 24 saat kesintisiz haber akışı sağlayan ve 24-35 yaş grubunu hedef alan bir kanal. TicToc özellikle küresel izleyicinin ilgisini çeken son dakika haberleri takipçileri ile buluşturuyor. İçerikler çoğunlukla "hap" olarak tabir edilen kısa ve çoğunlukla video formatında yayınlanıyor. Popüler içerikler ise tahmin edebileceğiniz üzere küresel izleyicinin dikkatini çeken büyük haberler. Yani; Kış Olimpiyatları, SpaceX Falcon 9 roketi gibi...

TicToc'u rakiplerinden ayıran en büyük özelliği kullanıcılar ile gerçekten interaktif bir yayın formatı geliştirmiş olması. Haber içeriğini Twitter kullanıcılarının video, resim ve anketleri ile karıştırarak takipçilerine topluluk odaklı, etkileşim yaratan bir haber deneyimi sunuyor.

Öte yandan kanal, haber deneyimini de apayrı bir formatta sunuyor. Mesela her saat başında küresel haberlere 5 dakikalık bir bölüm, olaylar dizisi ve canlı yayın kapsamındaki bir sohbeti parçalayabilen bağlamsal videolar sığdırıyor. Öte yandan canlı yayın sırasında, yapımcılar birbiri ile bağlantılı tweet ve anketleri gösteren bilgilerin akışını sağlıyorlar.

Tweet tüketim davranışları analiz ediliyor

Bloomberg Media, kanalın 750.000 izleyici sayısının yanı sıra günlük 1 milyon görüntülenme sayısına da ulaştığını, önümüzdeki aylarda görüntülenme sayısının 2 katına çıkacağını beklediklerini duyurdu. 50 milyonu geçen Tweet gösterimi ile de kanal, Twitter kullanıcılarının Tweet tüketim davranışlarını iyi analiz edip, hayata geçirebilen başarılı bir platform olarak karşımızda. Bunun en güçlü kanıtlarından biri de çok kısa sürede takipçi sayısını 125.000'e yaklaşmış olması.

Bu arada TicToc'un geniş bir kadrosu var. Dünyanın dört bir yanındaki ofislerinde toplam 50 editör, muhabir, yapımcı ve sosyal medya analisti ile kanal, Bloomberg Televizyonu'ndan ayrı bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. İsminin arkasında Bloomberg Media gibi köklü bir yayım kuruluşunun yer alması da hem sponsor bulmada hem de takipçi kazanmada etkili bir rol oynadığını söylemek yanlış olmaz. Zira, kanal şimdiden değerlemesi milyonlarca doları bulan 7 farklı küresel şirket ile marka sponsorluk anlaşması imzaladı. Aralarında AT&T, CA Technologies, Goldman Sachs'ın bulunduğu marka sponsorlarının her biri 1,5 ila 3 milyon dolarlık bir kaynak akışı sağlıyor.

Bilgi kirliliğinin taştığı internet ortamında her ne kadar güvenilir, haberi hızlı veren platformlar sayıca kabarık olsa da, TicToc birçok yayın kuruluşuna dijital dünyanın parametrelerini anlayabilmesi ve okurları ile samimi bir iletişim kurabilmesi için büyük dersler veriyor. Öte yandan yüksek meblağlı sponsorlu marka anlaşmaları ile de şirketlerin gelir modellerini internet reklamları ve sponsorlu içeriklerin sınırları dışına çıkarabileceğini gösteriyor.

TicToc'ın, cesur ve hedef kitlesini iyi tanıyan yayın politikası ile çok kısa sürede büyüyeceğini söylemek yanlış bir tahmin olmaz. Reklam odaklı gelir modellerinin ötesine geçen iş modellerini benimseyen yayın kuruluşlarını daha fazla görmeyi umuyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.