Google Play'de, 2017 4. çeyrekte uygulama indirme sayısı 19 milyarı geçti

Google Play'de, 2017 4. çeyrekte uygulama indirme sayısı 19 milyarı geçti

Mobil cihazların artması ve mobil tüketici davranışlarındaki değişimin etkileri, uygulama dünyasında hiç olmadığı kadar pozitif rüzgarlar estiriyor.

Özellikle Çin, Hindistan ve Brezilya gibi gelişmekte olan pazarlarda akıllı cep telefonu kullanıcı sayısının artması, mobil internete  ekonomik fiyatta daha kolay erişim daha fazla uygulamanın indirilmesine vesile oluyor.  Uygulama dünyasının tüketicilerin beklentilerini karşılayacak işler çıkarması da bu konuda önemli bir rol oynuyor.

Tüm bu nedenler uygulama ekonomisini genişletirken, Google Play Store uygulama indirmede yeni bir rekora imza attı. Google Play Store'da uygulama indirme sayısı 2017'nin dördüncü çeyreğinde 19 milyarı geçti.

Araştırma şirketi App Annie'nin hazırladığı rapora göre Google Play'in bu başarısı 2017 yılına % 20'lik bir büyüme sağladı ve toplam gelirini 17 milyar doların üstüne çıkardı. Bu arada 19 milyarı geçen indirme sayısının sadece yeni yüklemeleri kapsadığını, yeniden yüklemelerin ve uygulama güncellemelerinin içinde yer almadığı bilgisini de paylaşalım.

Rapora göre, bu rekor ile birlikte Google Play Store'daki uygulama indirme işlemi aynı dönemde rakibi iOS App Store'dakinden %145 daha fazla. Öte yandan Hindistan, Endonezya ve Brezilya, bu uygulamaların toplam indirme sayısında Google Play'in büyümesine  hatırı sayılır bir katkı sağladı.

iOS App Store'un geliri Google Play'i solladı

Rakamlar Google Play Store'un toplam indirme sayısında iOS App Store üzerinde görkemli bir üstünlük sağlasa da,  Apple'ın mağazası dördüncü çeyrekte çok daha fazla gelir elde etti.

iOS App Store için dünya genelinde toplam tüketici harcaması, 4. çeyrekte 11,5 milyar doları aştı. Bu, Google Play Store gelirinin yüzde 95'inden fazlasına tekabül ediyor.

Bu arada gelir artışlarındaki nedenlerin arkasında farklı tüketici davranışlarının olduğu gözlemlendi. Örneğin, video oynatma uygulamalarındaki uygulama içi abonelikler çeyrek boyunca iOS App Store'daki gelirlerin önünü açtı. Verimlilik uygulamaları için  yapılan uygulama içi abonelikler ise Google Play Store'a ciddi bir gelir kaynağı yarattı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.