Y Combinator'dan girişimler için yeni program: Series A

Y Combinator'dan girişimler için yeni program: Series A

Dünyanın en önemli girişim hızlandırma programlarından biri olan Y Combinator, yeni bir program ile karşımızda. Series A adındaki yeni Y Combinator programı, girişimlerin seri A yatırım turunda topladıkları yatırımları geliştirmek ve girişimlere daha fazla yatırım toplamak adına yardımcı olacak.

Series A programını denetleyen YC partneri Aaron Harris'in paylaştığı bilgilere göre sessiz sedasız geliştirilen program, Kasım ayında girişimlerin kullanımına sunuldu. İki alana odaklanacak olan Series A programının birinci önceliği ise yukarıda da belirttiğimiz üzere girişimlerin seri A yatırım turundaki başarılarını artırmak.

62 yatırım turunda 550 milyon dolar toplandı

Seri A yatırım turundaki başarıların artırılmasının haricinde yatırım turlarının kalitesini de artırmayı hedefleyen Series A programı, girişimlerin uzun vadeli başarı oranını önemli ölçüde artırmak için tasarlandı. Y Combinator'ın paylaştığı verilere göre girişimler, geçtiğimiz yıl 62 seri A yatırım turunda toplamda 550 milyon dolardan daha fazla yatırım topladı.

Toplanan 550 milyon dolara rağmen girişimlerin önemli hatalar yaptıklarını dile getiren Y Combinator, en büyük problemin zamanlama hataları olduğunun altını çiziyor. Girişim kurucularının yanlış amaçlar uğruna paralarını harcadığını dile getiren Y Combinator, seri A yatırım turlarının başlamasının nedeni olarak ise hatalar nedeniyle girişimlerin paralarının bitmesini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.