Google, kullanıcılarına daha fazla "reklam engelleme" seçeneği sunacak

Google, kullanıcılarına daha fazla

Birçok marka için tüketicinin dijital ortamda ayak izini sürmek ve onları takip eden hatırlatıcı reklamlar yayınlamak satın alma davranışlarını olumlu yönde etkileyen bir reklam stratejisi olarak görülüyor. Ancak bu reklamlar, tüketicilerin gerçekten bir satın alma işlemini hatırlatması gerektiğinde etkili olabiliyorlar. Satın alma niyetinde olmayan kullanıcılar için ise sürekli karşısına çıkan reklamlar oldukça can sıkıcı bir hal alabiliyor.

Google, artık kullanıcıların hesap ayarlarına bağlı olarak Google Hesabı ile oturum açtıkları herhangi bir cihazdaki geribildirimi tanıyabileceğini duyurdu. Örneğin, akıllı telefonda engellenebilen bir reklam, otomatik olarak dizüstü bilgisayarda da engellenebilecek.

Öte yandan kullanıcılar teknoloji devinin bu denetim mekanızmasını daha fazla yerde deneyimleyebilecekler. Google, bu reklam ayarları özelliğini Google ile ortaklık sağlayan daha fazla uygulama ve web sitesi üzerinde çalışarak genişletecek.

Kullanıcılar, Reklam Ayarları'ndan, reklamların kişiselleştirilmesini istedikleri zaman açabilecek veya kapatabilecekler. Hatırlatıcı reklamlarla ilgili bilgileri görebilecek ve hangi reklamverenlerin bu reklamları gösterebileceğini kontrol edebilecekler. Kişiselleştirilmiş reklamları devre dışı bırakmak için Google'ın Reklam Ayarları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji devi,  2012'den beri kullanıma açılan Reklam Engelleme özelliğini kullanıcılarına sunuyor. Google, sadece 2017 yılında kullanıcılarından reklamların kendileri ile alakalı olmadığına yönelik 5 milyardan fazla geri bildirim aldı.

Daha iyi bir reklam dönüşümü sağlayabilir

Yeni özellik reklamverenin de yüzünü güldürecek gibi görünüyor. Zira, reklamlar ürünü satın alma niyetinde olmayan tüketici grubunda gösterilmeyeceği için reklam veren hem reklam bütçesini daha etkili kullanabilecek hem de reklam performansını daha iyi ölçümleyebilecek.

Teknoloji devinin gelecekte YouTube, Aramalar ve Gmail gibi daha fazla platformda yeni denetimleri yayınlamayı planladığını da buradan paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.