Popüler GIF platformu Gfycat, sinema odaklı sosyal ağ MovieLaLa’yı satın aldı

Popüler GIF platformu Gfycat, sinema odaklı sosyal ağ MovieLaLa’yı satın aldı

Dünyanın en büyük GIF platformlarından biri konumunda olan Gfycat, sinema odaklı yerli sosyal ağ MovieLaLa’yı satın aldığını duyurdu. Özellikle Hollywood stüdyoları ile yaptığı teknoloji iş birlikleriyle ön plana çıkan MovieLaLa, 2016 yılında 1,4 milyon dolar tohum yatırımı almıştı.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında düzenlediğimiz Webrazzi Developer 2017 konuşmacılarından olan Şahin Boydaş ve Dana Loberg tarafından San Francisco'da kurulan MovieLaLa, sinema severleri bir araya getiren mobil bir sosyal ağ olarak hizmet veriyor.

Mobil uygulama ve yazılımlar Gfycat'e geçiyor

2016 yılında Gfycat ve Hollywood’un en büyük stüdyolarından bir tanesi ile iş birliği yapan MovieLaLa, stüdyonun 21 milyon kullanıcıya erişmesine ve bu kullanıcılar 21 bin GIF oluşturmasına da olanak tanımıştı. Kısacası 2016 yılında Gfycat ile MovieLaLa arasında yapılan iş birliği ile başlayan serüven 2018 yılında satın alma ile sonuçlandı. Satın alma ile ilgili detayların paylaşılmadığını da ekleyelim.

Satın almayla birlikte MovieLaLa’nın sahip olduğu mobil uygulamalar ve şirketin geliştirdiği GIF üretme odaklı yazılımlar da Gfycat’e geçecek. Surreal isimli sanal gerçeklik odaklı yeni girişimiyle ilgili çalışmalarına devam eden Şahin Boydaş yaptığı açıklamalarda, başarılı bir exit yaptıkları için mutlu olduklarını ve ekibin büyük kısmının Türk olması nedeniyle aslında bunu Türkiye’nin de bir başarısı olarak gördüğünü dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.