Avustralya'nın en büyük altın rafinerisi, kendi kripto parasını çıkartmaya hazırlanıyor

Avustralya'nın en büyük altın rafinerisi, kendi kripto parasını çıkartmaya hazırlanıyor

Kripto paraların son dönemde kazandığı ivme, yatırımcıların geleneksel yatırım araçlarından yeni çıkan dijital yatırım araçlarına yönlenmesinin bir sonucu. Bu durum altın gibi değerli metaller piyasasını da derinden etkiliyor.

Avustralya’nın önde gelen altın rafinelerinden Pert Mint şirketi de yatırımcıların değişen bu hevesini geri kazanmak için kendi kripto parasını yaratma kararı aldı. Yılda 700 ton altın işleyen şirket, daha ismini belirlemedikleri kripto paralarının kendi altınları tarafından destekleneceğini açıkladı.

ABC News’e konuşan şirketin CEO’su Richard Hayes, altın gibi güvenli liman yatırım araçlarından dijital yatırım araçlarına hızlı bir fon geçişi olduğunu belirtti. Hayes, altın ile desteklenmiş bir kripto paranın diğer kripto paralara göre daha avantajlı olduğunu düşünüyor.

Hayes, altının madenden çıkarılıp işlenmesi ve külçe altın olarak son tedarikçiye satılmasına kadar olan bütün sürecin; hızlı, şeffaf ve değiştirilemez bir şekilde blok zincirde kayıt altına alınmış bir uygulama haline gelmesini istediklerini de aktardı. Amaçlarının altının, insanlara daha hızlı ve daha güvenilir bir yatırım aracı olarak ulaşmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Altın tarafından desteklenen ilk kripto para fikri Birleşik Krallık Hazinesine ait. Bir yıl önce Bitgo girişimi ile ortaklaşa çıkarttıkları Royal Mint Gold (RMG), Galler Cardiff’te bulunan Royal Mint kasalarında ki 1 milyar dolar değerinde altın stoğu ile destekleniyor.

Nihayetinde bu girişimler altın satmak için başka yöntemlerden öteye gitmiyor. Geliştirilen bir teknoloji ya da fikir yok. Gerçek altın ile desteklenmeleri yatırımcı için iyi bir haber ama bu desteğin gerçek olup olmadığını ya da piyasaya çıkarılan kripto para kadar altının ellerinde sürekli olduğunu; kimin ve ne şekilde denetleyeceği biraz meçhul.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.