Facebook kimlik doğrulama girişimi Confirm.io'yu satın aldı

Facebook kimlik doğrulama girişimi Confirm.io'yu satın aldı

Dün Flick adında yeni bir zaman birimi ile karşımıza çıkan Facebook, kimlik doğrulama girişimi Confirm.io'yu satın aldığını duyurdu. API ile firmalara kimlik doğrulama imkanı sunan Confirm.io, devletler tarafından verilen ehliyet veya kimlik belgelerini doğrulayabiliyor. Gerçekleşen satın almanın detaylarının paylaşılmadığını da ekleyelim.

Biyometrik doğrulama ve yüz tanıma

Yaklaşık 3 yıl önce kurulan Confirm.io, 750'den fazla müşteriye sahip. Geçtiğimiz dönemlerde 4 milyon dolarlık yatırım da ve 26 çalışana sahip olan Boston merkezli girişimin çalışanları satın almayla birlikte Facebook'a katılacak. Biyometrik doğrulama ve yüz tanıma teknolojilerine de sahip olan Confirm.io, Facebook'a güvenlik anlamında yardımcı olacak.

Satın alma haberi ile ilgili kısa bir açıklama yapan Facebook, Confirm.io'nun teknolojisinin ve tecrübesinin topluluklarını korumak adına yapılan çalışmaları destekleyeceğini açıkladı. Confirm.io'nun kimlik doğrulama yeteneklerinin pek çok farklı alanda kullanılabileceğini de hatırlatalım.

Henüz Facebook tarafından Confirm.io ekibinin hangi alana odaklanacağı açıklanmasa da, hacklenen veya şifresini unutulan Facebook hesaplar için Confirm.io'nun kimlik doğrulama yeteneklerinin kullanılması oldukça olası görünüyor. Confirm.io'nun Facebook içinde ne gibi alanlarda kullanılacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.