Wall Street’ten gelen tahminler bitcoini 1000 dolar seviyesinde görüyor

Wall Street’ten gelen tahminler bitcoini 1000 dolar seviyesinde görüyor

Bleakley Advisory Group’ta Baş yatırım Danışmanı görevini yürüten Peter Boockvar bitcoinin potansiyeline inananlardan ve bitcoinin daha uzun süre aramızda olacağını savunuyor. Ancak Peter Boockvar, son dönemdeki fiyat düşüşleriyle de birçok kez dile getirilen bitcoinin şu an şişmiş bir fiyattan işlem gördüğü ve yıl içerisinde düşeceğine inandığını da belirtti. Hatta bitcoinin değer aralığına da değinen Boockvar bunu 1000-3000 dolar olarak açıkladı.

Boockvar; CNBC’ye verdiği röpörtajda sorulan bir soruya istinaden, 19 trilyon dolarlık hisse senedi piyasasının bitcoinin fiyatının çakılmasından etkilenmeyecek kadar büyük bir hacme sahip olduğunu ve endişelenecek pek bir şey görmediğini belirtti. Ancak Güney Kore, Japonya ve hatta ABD’de kredi kartıyla veya banka kredisi ile kripto paralara yatırım yapanların ciddi zararlara uğramaya başlayacaklarını belirtti. Bu konuyu genişleterek; Merkez Bankalarının kolay para politikalarının bir sonucu ortaya çıkan enflasyonun; insanları, kaynağı sınırlı olan güvenilir kripto paralara yatırım yapmaya yönelttiğini anlattı.

Bitcoinin klasik “Balon” tanımına uyup uymadığı hala tartışma konusu. Finansal balonlar üzerine hazırladığı çalışmalar ile tanınan Nobel ödüllü ekonomist Robert Shiller, Eylül 2017’de bitcoini balon olarak örneklemiş ancak, içinde bulunduğumuz Ocak ayında bitcoini aslında nasıl sınıflandıracağını bilemediğini itiraf etmişti. Hatta önümüzde ki 100 yıl da bitcoinin finansal bir araç olarak varlığını sürdüreceğine inandığını da ekledi.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.