Google’ın klavye uygulaması Gboard'da GIF selfieler öne çıkacak

Google’ın klavye uygulaması Gboard'da GIF selfieler öne çıkacak

Google’ın iOS ve Android klavye uygulaması Gboard, GIF yapma butonunu kelime önerileri çubuğuna yerleştirerek daha kolay ve hızlı GIFler üretmenizi sağlıyor. Geçtiğimiz Eylül ayında yayına alınan GIF yapma özelliği böylece bir süredir yer aldığı emoji butonundan çıkarak uygulamanın ön yüzünde konumlanıyor.

Bu yer değişimi ile birlikte GIFleri telefonunuzun ön ve arka kamerasından kaydedebiliyorsunuz. Üstelik uygulama size kayıt için iki seçenek de sunuyor. Seçeneklerden ilki “Loop,” ikincisi ise “Fast-Forward” . Loop ile boomerang tarzı 3 saniyelik Gifler oluşturabilir, Fast-Forward ile 1 dakikaya kadar kayıt yapabilirsiniz. Fast Forward'da oluşturduğunuz kaydı ise hızlandırarak kullanabilirsiniz. İşin kayıt tarafını tamamladığınızda da GIF'i mesajınıza kopyala yapıştır yaparak eklemeniz ve ardından göndermeniz mümkün.

Google'ın Gboard'da GIFlere öncelik tanıması aslında şirketin uzun süredir görsel iletişime ne kadar önem verdiğinin bir kanıtı. Örneğin iPhone'un Canlı Fotoğrafları tanıtmasının ardından iPhone kullanıcıları için Motion Skills uygulamasını geliştiren şirket, iPhone kullanıcılarını Canlı Fotoğrafları GIF'lere dönüştürmesinin de yolunu açmıştı.

Google'ın bu Gboard güncellemesinde de iPhone kullanıcılarını önceliklendirdiğini söylemek mümkün. Henüz Gboard'un Android versiyonunda yerini almayan güncelleme, GIF severler tarafından merakla bekleniyor. Aralık 2016'da Google Klavye’den Gboard’a dönüştükten sonra yeni özellikler kazanan uygulamanın, 2017'nin başlarında Play Store’da 500 milyon indirilmeye ulaştığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.