2025 yılına kadar yollarda göreceğimiz 15 elektrikli araç

2025 yılına kadar yollarda göreceğimiz 15 elektrikli araç

Elektrikli araç teknolojisi her geçen gün yaygınlaşıyor. Henüz ciddi satış rakamları olmayan bu alanda otomobil şirketleri ciddi yatırımlar yapıyor. 2025 yılına kadar yollarda göreceğimiz 15 elektrikli aracı sizlerle paylaşıyoruz.

1.Porsche Mission E

2019 yılında 75 bin dolar civarında bir rakamla piyasa sürülecek olan Porsche Mission E kablosuz şarj özelliğiyle öne çıkıyor. 600 beygir gücünde iki motor, aracın üst kısmında yer alan levhaya yerleşerek şarj olabiliyor.

2.Jaguar I-Pace

Jaguar'ın tamamen elektrikli olan ilk aracı I-Pace, 2018'de piyasaya sürülüyor. Üstelik I-Pace, lüks bir araçtan bekleyeceğiniz performansı da size sunuyor. 400 beygir gücüyle, 700 nm'lik torku ve 4 saniyede 0'dan 100 km/sa'e çıkabilme yeteneği ile şimdiden belli bir kitleyi etkisi altına almış durumda.

3.Volkswagen I.D. Buzz

Volkswagen'in ikonik minibüs tasarımı yeniden Volkswagen I.D. Buzz ile yeniden yorumlanıyor. Bayilerde yerini 2022'de alacak olan bu araç kişiselleştirilebilir bir iç tasarıma sahip. Öyle ki koltuklar hareket edebiliyor ve yerlerdeki raylar döndürülebiliyor. Böylece I.D. Buzz sahipleri, araçlarını istedikleri amaca yönelik düzenleyebiliyor.

4.Volkswagen I.D.

İkonik minibüs tasarımının yollarda yerini almasından hemen önce Volkswagen, I.D. crossover SUV ile adından söz ettirmeyi planlıyor. 2020'de piyasaya sürülecek olan araç gelişmiş teknolojisi dikkat çekiyor. Volkswagen'in yaptığı açıklamaya göre I.D., sesli komutlarla aktive olduktan sonra otonom olarak sürüş yapabiliyor.

5.2018 Nissan Leaf
2018 model Nissan Leaf'in bu yılın ilk aylarında ABD'de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu modelde Nissan, sürüş deneyimine ağırlık veriyor. Gelişmiş otopilot ve fren sistemi özellikleriyle Leaf'in amacı sürüş deneyimindeki acıyı ortadan kaldırmak diyebiliriz.

6.Aston Martin RapidE

Aston Martin sadece 155 adet üretileceği RapidE sedanlarını 2019'da satışa çıkaracak. Aston Martin bu araçla birlikte Tesla'yı geri planda bırakacağını düşünüyor. 255 bin dolara mal olan aracın Tesla'yla rekabetinin nasıl ilerleyeceğini zaman gösterecek. Yine de Aston Martin'in CEO'su RapidE'nin Tesla'nın sunduklarından çok daha üstün bir ürün olduğunu  söylemekten kendini alamıyor.

7.Tesla Model Y

Tesla henüz Model Y'nin ne zaman piyasaya sürüleceğini açıklamadı. Ancak Elon Musk aracın 2020 sonunda satışa çıkacağını söyledi. Her ne kadar Model Y, Tesla'nın diğer araçlarıyla kıyaslandığında şirket için bir kırılma noktası oluştursa da araç hakkında detaylı bir bilgiye sahip değiliz. Yine de Musk'ın aracı Model 3'ten daha farklı bir platformda inşa ettiğini söylemesi bile Model Y hakkında ciddi bir fikir veriyor.

8.Audi e-tron quattro
 Audi 2018'de piyasaya sürülmesi beklenen aracı e-tron quattro SUV için ciddi iddialarda bulunuyor. Şirket, aracın en fazla 210 km/sa hız yapacağını ve tek bir şarjla 480 kilometre gidebileceğini söylüyor. Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı ise yaptığı hesaplamalarla aracın yaklaşık 450 kilometreye ulaşabileceğini ön görüyor.

9.Mercedez-Benz EQ

Tüm modellerini 2022 yılına kadar elektirikliye dönüştürmek isteyen Mercedez-Benz, konsept aracı olan EQ SUV'yi ise 10 yıl içinde piyasaya sürmek istediğini ifade ediyor. Mercedez-Benz'in yeni kullanıcı arayüzü araçlara entegre edilebilir. Aracın iç tasarımına bakıldığında ise Mercedez-Benz bu ay başında tanıttığı sesli komut ve 3D dokunmatik ekran özelliğine sahip MBUX arayüzünden yola çıkıldığı görülüyor.

10.Mini E

BNW, Mini E de dahil olmak üzere 2025 yılına kadar piyasaya 12 elektrikli araç süreceğini açıklamıştı. 2019 yılında bayilerdeki yerini alacak olan Mini E hakkında fazla detay verilmiyor. Ancak önceki modellerin aksine Mini E, krom bulundurmayacak.

11.Volvo'nun ilk tam elektrikli aracı 

Volvo tamamen elektrikli aracını 2019'da piyasaya sürmeyi planlıyor. Üretilecek olan araç aslında Volvo için daha büyük bir trendin parçası diyebiliriz. 2025'e kadar bir milyon elektrikli araç satmayı planlayan şirket, ilk elektrikli aracına henüz bir isim vermiş değil. XC 40 modelinde çıkması beklenen aracın tek bir şarj ile 450 kilometre gittiği ve fiyatının ABD'de 35 bin dolar ile 40 bin dolar arası olması bekleniyor.

12.Fisker EMotion

BMW'den Aston Martin'e bir çok araçta imzası olan efsanevi otomobil tasarımcısı Henrik Fisker, uzun yıllardır kendi markasıyla öne çıkıyor. Fisker, 2019'un sonlarına doğru elektrikli aracını piyasaya sürmeyi umut ediyor. Aracın olağanüstü özelliklere sahip olacağını eden Fisker, 2016 yılında yaptığı açıklamada EMotion'ın tek şarjla 640 kilometre gideceğini ve 9 dakikada şarj olacağını söylemişti.

13.Faraday Future FF 91

2017'nin başından beri borçlarla mücadele eden Faraday Future, FF 91'in bu yılın sonunda teslim edilebileceğini açıkladı. 1050 beygir gücündeki araç 0-100 km/sa'e in 2,39 saniyede çıkıyor.

14.GM Cruise AV

Geçtiğimiz haftalarda Cruise bölümünden elektrikli ve otonom bir araç çıkaracaklarını duyuran General Motors, bu aracı 2019'da piyasaya sürmeyi planlıyor. Pedalları ve direksiyonu bulunmayan araç mobil telefonlar aracılığıyla sürüş talebi alabilecek.

15.Byton tamamen elektrikli SUV

Çinli girişim Byton elektrikli konsept SUV aracını 7 Ocak'ta CES'te tanıttı. CES'te tanıtılan konsept aracın, üretim modelinin yüzde 85'ini oluşturduğunu söyleyen şirket, aracı 2019'da sürecek. Araç içi Wi-Fi, tek şarj ile 525 kilometre menzil ve 30 dakikalık şarj süresi ile yüzde 80'e kadar kapasite aracın özellikleri arasında yer alıyor. Üstelik bu özelliklere otonom sürüşün de eklenmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.