Avrupa Merkez Bankası bitcoin ile ilgili soruları yanıtlıyor

Avrupa Merkez Bankası bitcoin ile ilgili soruları yanıtlıyor

Avrupa Merkez Bankası, üçüncüsünü düzenledikleri Gençlerle Diyaloglar seminerlerinde gelecek olan bir çok sorunun yanında kripto varlıklar ile ilgili soruları da yanıtlamak için hevesle bekliyor.

Merkez Bankası, Perşembe günü yaptığı duyuruda insanları, bankanın başkanı Mario Draghi’ye, küresel ekonomik kriz, Avrupa ekonomisi ve kripto paralar ile ilgili sorular sormaya davet etti. Duyuru sayfasına öncen kripto paralar ile ilgili örnek sorularında yerleştirildiği dikkatlerden kaçmadı.

Yayınladıkları bir tweette de Merkez Bankası, bitcoinin devletler tarafından yönetilen para birimlerinin yerine geçip geçemeyeceğine dair bir konuyu potansiyel başlık olarak belirledi. Daha önce başkan Draghi bu konuyu başka platformlarda değerlendirmiş ve Avrupa ekonomisine çok az etkisi olduklarını ve regüle edilecek kadar olgunlaşmadıklarına inandığını belirtmişti.

Soru sormak isteyenlerin 23 Ocak tarihine kadar vakitleri var. Sorularınızı Twitter üzerinden sorabilirsiniz. Cevaplar 12 Şubat tarihinde bir dizi video ile yayınlanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.