Kripto cüzdan donanımı Ledger 75 milyon dolar yatırım aldı

Kripto cüzdan donanımı Ledger 75 milyon dolar yatırım aldı

Kripto para dünyasında daha fazla insan katıldıkça güvenlik araçlarına olan ihtiyaç da artıyor. Donanımsal kripto para cüzdanı üreten pek fazla firma olmadığı içinde genellikle siparişler çok uzun sürelere yayılıyor.

Blok zinciri güvenlik şirketi Ledger, artan talebi karşılayabilmek adına operasyonlarını genişletmek için 75 milyon dolarlık yatırım aldıklarını açıkladı. Hazırlanan yatırım paketi Londra merkezli sermaye piyasası şirketi Draper Esprit tarafından yönetilecek.

Kaynaklara göre, bu B serisi ikinci tur fonlama. İlk yatırım turu 7 milyon dolar ile Mart 2017 tarihinde gerçekleşmişti.  Ledger CEO’su Eric Larchevêque'in yatırımla ilgili açıklamasını da paylaşalım:

Bu fonlar AR-GE ye önemli ölçüde yatırım yapmak için kullanılırken, bir yandan da operasyonlarımızı genişletmek ve ekiplerimizi global ölçekte konumlandırmak için kullanılacak. Draper Esprit ve beraberinde gerçek anlamda global yatırımcıların olduğu bir ekibi getirmekten mutluluk duyuyorum.

2014 yılında kurulan Ledger firması, yakın zamanda bankalar, varlık fonları gibi büyük müşteriler için Ledger Vault adında başka bir hizmet başlatmayı planlıyor. Birkaç ay önce şirket, aralarında Intel ve Gemalto’nun da bulunduğu bazı teknoloji liderleri ile kripto varlıklar için yüksek güvenlik altyapısı çalışmaları başlattıklarını duyurmuştu.

165 ülkeye satışı olan Ledger marka kripto cüzdanlar şu an stoklarda yok ve Mart ayına ön spariş alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.