İsrail ICO'ları vergilendirmeye hazırlanıyor

İsrail ICO'ları vergilendirmeye hazırlanıyor

İsrail hükümeti; ICO(Initial Coin Offering)ların işleyiş süreçlerine ilişkin vergilendirme taslakları yayınladı. Çarşamba günü İsrail Vergi Dairesinden yayınlanan taslaklarda; ICOlar, hizmet işlemleri ve satış işlemleri olarak üzere ikiye ayrılarak, Katma Değer Vergisi ile vergilendirilecek. Taslakta yabancılara yapılacak satış veya hizmetlerin “sıfır vergi faturası” ile düzenleneceği açıklanıyor.

Taslakta, girişimci şirketlerin ilk TOKEN satışlarından elde ettikleri gelirlerin vergilendirilmesi üzerine çalışmalar olduğu anlaşılıyor ancak vergi dairesinin sitesinden yapılan duyuruda kripto para gelirlerine direkt olarak herhangi bir vergilendirmenin planlanmayacağı önceden duyurulmuştu.

Vergi kanun taslağında; blok zinciri kullanımına ilişkin şirketler, sunduğu ürün ve hizmetlere göre ve gerekeceği kar modellerine göre detaylı bir şekilde sınıflandırılmış.

Tasarıda, 15 milyon İsrail Yeni Şekeli (INS) den büyük kar getiren satışlarda kayıt zorunluluğu var. Ama vergi miktarı beyan edilen vergilendirme dönemine göre farklılıklar gösterebilir.

Yeni hazırlanan taslağa göre; daha önce ICO’dan satın altıkları TOKENların satışından gelir elde edenlerde vergilendirilecekler. Kripto paraları ve TOKENları ticari olarak alıp satan işletmeler ise “sınıflandırılmış ve kayıt altına alınmış finansal kurumlar” olarak ayrılacaklar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.