İlk Blockchain tabanlı borsa yatırım fonları, Nasdaq ve NYSE'de işlem görmeye başladı

İlk Blockchain tabanlı borsa yatırım fonları, Nasdaq ve NYSE'de işlem görmeye başladı

Dün Reality Shares Danışmanlık ve Amplify Trust şirketleri, NASDAQ ve New York borsasında(NYSE) ilk blok zinciri tabanlı borsa yatırım fonlarını satışa sundu.

Her iki fonda kendi borsalarında yerel saatle 9.30’da satışa sunuldu. Reality’nin fonu (BLCN) NASDAQ’da ki açılışı 24.20$ ile yaparken, Amlify Trust’ın fonu (BLOK) NYSE’de açılışı 20$ ile yaptı.

CoinDesk sitesinde daha önce yayınlanan bir makalede, her iki fonun da sadece blok zinciri teknolojilerine yatırım yapacağı belirtilmişti. Kasım 2017’de ilk formlar doldurulurken yatırımcı şirketlere; blok zinciri girişimlerine yatırım yapmanın riskli olabileceği uyarısı yapılmış ve bu alanda çok az düzenleme olduğu ve şirketlerin karlılık sağlayamama olasılıkları hatırlatılmıştı. Ancak fonlar pazar değeri 200 milyon doların altında olan ve altı aylık süreçte, günlük ticaret ortalaması en az bir milyon dolar olan şirketlere yatırım yapacak.

Reality Shares analisti Kian Salehizadeh, şirket içinde NASDAQ ile ortak bir çalışmayla blok zinciri girişimlerini takip edecekleri bir endeks geliştirdiklerini belirtti. Reality Shares tarafından geliştirilen bir algoritma ile çalışan endeksin içeriğini NASDAQ blok zinciri araştırma ekibi hazırladı.

Salehizadeh sözlerine; “Başka bir Bitcoin fonu yaratmak yerine blok zinciri teknolojisi ile ilişkili bir fon yaratmak istedik. Bu sebeple yedi kantitatif faktörü ölçen bir metodoloji geliştirdik ve bu metodu halka açık olan datalar üzerine uyguladık” diye devam etti.

Daha sonra CoinDesk’e, aslında fonun isminde “blokchain” isminin de olduğunu ama düzenleme kurulunun bu ismi çıkartmalarını talep ettiklerini açıkladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, bu fonlara yazılı yasal izin vermemiş olsa da, red yanıtı almamış fonlar onaylanmış sayılıyor. Daha önce blok zinciri tabanlı fonlar için başvurular olmuştu ama Reality Shares ve Amplify Trust gibi satışa çıkacak kadar ileriye giden olmamıştı.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.