Topluluklar için yerli iletişim platformu: Hootsumo

Topluluklar için yerli iletişim platformu: Hootsumo

Toplulukların kullanımı için geliştirilmiş canlı görüşme ve mesajlaşma platformu olarak hizmet veren Hootsumo, iletişimin önündeki limitleri, engelleri ortadan kaldırma hedefi ile yola çıktı. Yaklaşık 4 ay içinde geliştirilen kitle iletişim aracı Hootsumo'nun geçtiğimiz Kasım ayında düzenlenen Big Bang 2017'de 100 bin TL'lik bir ödül kazandığını da hatırlatalım.

Büşra Çelik, Oğuzhan Çelikarslan, Alaattin Cate, Gürkan Akdağ, Teoman Dayanan ve İskender Özyıldırım'dan oluşan 6 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Hootsumo, büyüklüğü ne olursa olsun herhangi bir topluluğun iletişimlerini tek bir noktada birleştirerek farklı kanallara dağılmadan iletişim halinde kalmasını sağlıyor.

Aynı anda 200 kişinin HD görüntü kalitesi ile görüntülü görüşebileceği, binlerce kişinin pürüzsüz bir ses ile bir sorun yaşamadan sesli görüşmeler yapabileceği, on binlerce kişinin aynı kanal içerisinde mesajlaşabileceği güçlü bir altyapı sağlamayı hedefleyen Hootsumo, sunduğu servis için herhangi bir ücret talep etmiyor.

Slack ve Discord entegre bir şekilde çalışabiliyor

Herhangi bir üyelik gerektirmeden kullanım imkanı sunan Hootsumo'yu kullanmak için tek yapmanız gereken bir kullanıcı adı almak. İletişim için farklı uygulamalar kullanan toplulukları bir araya getiren ve uygulama dağınıklığını ortadan kaldıran Hootsumo, Slack ve Discord gibi uygulamaları platform içinde oluşturduğunuz kanala iletişim köprüleri sayesinde entegre edip kullanma imkanı da tanıyor.

Toplamda 2 bin 500'ü aşkın kullanıcıya ulaşan Hootsumo'nun kullanıcılarının yüzde 50'si aktif durumda. Platformun kullanıcılarının yüzde 30'u ise 10 farklı ülkeden gelen kullanıcılardan oluşuyor. Temelde Slack, Discord, Hangouts, Stride ve Skype gibi uygulamalara rakip konumda olan Hootsumo, Chat uygulamaları ile haberleşme, kaliteli ses / görüntü aktarım ve limitsiz yapısı sayesinde rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Şu an mobil uygulama desteğine sahip olmayan Hootsumo'nun yakın zaman içinde hem Android hem de iOS platformları için mobil uygulama desteği sunacağını da ekleyelim. Son olarak Hootsumo'nun tüm dünyada kullanılan bir iletişim platformu olmak istediğini ve bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştirdiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.