Airbnb, rezervasyonlarda indirim seçeneğini devreye aldı

Airbnb, rezervasyonlarda indirim seçeneğini devreye aldı

Kişilerin seyahatlerinde konaklayacak yer bulmasını sağlayan platform Airbnb, çoğu zaman ekonomik bazen de eşi olmayan konaklama imkanları sunuyor. Platform, oldukça ekonomik fırsatlar sunsa da, konaklama ücretinin tamamının rezervasyon sırasında ödenmesi bir dezavantaj olarak kabul ediliyordu.

Ancak ABD merkezli şirket bugün bir yeniliğe imza attığını duyurdu. Şirket Airbnb üyelerinin rezervasyon sırasında yüzde 50'ye kadar daha az ödeme yapma seçeneği sunduğunu açıkladı. Kişiler, aylar öncesinden rezervasyon yapmak istediklerinde artık  ödemenin tamamını aynı anda yapmak zorunda kalmayacaklar.

Ancak seyahatseverler, kalan ödemeyi Booking.com ya da Expedia'nın aksine otele varmadan önce yapmak zorundalar. Airbnb, duyurduğu yenilikle de müşterilerinin memnuniyetini kazanmış gibi görünüyor. Zira şirket, test ettiği deney grubunda katılımcıların yüzde 40'ının yeni tekliften faydalandığını duyurdu.

Bu arada küçük bir hatırlatma; Airbnb'nin sunduğu bu fırsattan yararlanmak için toplam rezeryasyon ücretinin en az 250 dolar olması ve yine en az 14 gün önceden rezervasyon yaptırmaları gerekiyor.

Airbnb, inovatif iş modeli ile onu takip eden bir çok dijital tabanlı girişime ilham vermişti. Şirket ,her ne kadar müşteri deneyimini önplanda tutsa da devletler tarafından sıkı kısıtlamalara maruz kalarak, zorluklar yaşayabiliyor. En son Amsterdam Şehir Belediyesi,  Airbnb gibi uygulamalardan kiraya verilecek konaklamalara yıllık 30 gün kısıtlaması getirmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.