Küçük işletmeler için GIF oluşturmanın kolay yolu: Shout

Küçük işletmeler için GIF oluşturmanın kolay yolu: Shout

Geçtiğimiz yıllarda GIF sosyal medyanın en gözde içerik türlerinden biri olarak öne çıkıyordu. Son zamanlarda gerek Facebook'un bazı sayfalarda GIF desteğini video formatına çekmesi, gerekse markaların bu trendden sıkılması sosyal medyacıların gözünde GIPHY gibi üçüncü parti çözümleri geri plana atmış olabilir. Yine de henüz GIF'ten vazgeçemeyen markalar ya da GIF ile anlam bulan etkileşimli içerikler varlığını sürdürüyor.

7 Ocak tarihinde Product Hunt'ta günün 3 numaralı ürünü seçilen Shout, sosyal medya paylaşımları için kullanıcıların kolayca GIF oluşturmasını sağlıyor. Shout'u GIPHY gibi diğer üçüncü parti GIF hazırlama platformlarından ayıran ise sadeliği.

Shout'un kurucusu Graham Macphee tarafından hazırlanan siteyi ziyaret ettiğinizde, basit ve kullanışlı bir tasarımla karşılaşıyorsunuz. Alt alta konumlandırılmış iki farklı slaytın ilkinde "Harika bir şey yaz..." ibaresi sizi yönlendirirken ikinci slaytta: "Başka bir şey yaz..." ifadesi yer alıyor. Böylece işe nereden başlamanız gerektiğini de hemen kavramış oluyorsunuz.

İki slaytta da arka plan rengini ve fontu değiştirebiliyor dilerseniz görsel ekleyebiliyorsunuz. İstediğiniz değişiklikleri yaptktan sonra ise GIF yarat seçeneğine basarak sosyal ağlarda paylaşabileceğiniz GIF'e kavuşuyorsunuz. GIF'in size bir link yerine dosya olarak iletildiğini de belirtelim.

Shout, Graham Macphee'nin hazrladığı araçlarda öncelik olarak gördüğü basitlik anlayışından nasibini almış durumda. Ancak bu aracın basitliği, esnekliğini kısıtlıyor. Örneğin Shout sadece 3 font seçeneğine sahip, onlar da tahmin edebileceğiniz üzere Bold, Italic ve Normal. Onun yanı sıra Shout'un video desteğine sahip olmaması da ciddi bir eksik olarak değerlendirilebilir.

Yine GIPHY ve üçüncü parti video sitelerinde sıkça rastladığımız GIF'in hızını ayarlama gibi seçenekler de ne yazık ki Shout'ta bulunmuyor. Bu nedenle Shout'u sosyal medyacıların hayatını kolaylaştıracak bir site olarak önermek çok da doğru olmaz. Ancak dijital dünyadan görece daha uzak olan küçük işletme sahiplerinin kolaylıkla kullanabileceği bir çözüm olduğunu söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.