Wall Street devi Goldman Sachs'tan bitcoine güven oyu

Wall Street devi Goldman Sachs'tan bitcoine güven oyu

Bitcoinin amacına yönelik farklı bakış açıları ve yorumlar, yatırımcıların da bu yeni para birimine olan bakışı değiştiriyor. Bu değişimlere en iyi örnek geçtiğimiz gün yatırım danışmanlığı devi Goldman Sachs'tan geldi. Bitcoinin ABD gibi işlem ücretleri düşük ve dolar gibi stabil bir para birimi için çözüm olmak yerine gelişmekte olan ülkeler için gerçek para yerine geçebilecek bir çözüm olabileceğini düşünüyor.

Sahra altı Afrika'daki bir çok ülkenin para birimi yüksek enflasyon ve kötü arz yönetimi nedeniyle çok büyük değer kaybı yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Sonuç olarak Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki mevduat ve kredilerin yüzde 90'ını yabancı para birimleri oluşturuyor ve Zimbabve 2015 yılında kendi parasını tedavülden kaldırdı. Bitcoin bu ülkelerde oldukça etkili bir çözüm olarak yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmış durumda ve aynı zamanda kendi yerel para birimlerini zorla kullandırmaya çalışan hükümetler için de yine bitcoin oldukça iyi bir çözüm olabilir o ülkelerin vatandaşlarına daha faydalı olabilir.

Goldman Sachs stratejistlerinden Zach Pandl ve Charles Himmelberg Çarşamba günkü paylaştıkları bir raporda Amerikan dolarının son yıllarda amacına nispeten iyi hizmet ettiğini belirtti ve ekledi. "Geleneksel hizmetlerin yetersiz sağlandığı ülkelerde bitcoin başta olmak üzere kripto para birimleri daha uygulanabilir ve vatandaşlara alternatifler sunabilir."

Raporda aynı zamanda dijital paraların geleneksel para birimleri gibi yaygınlaşması durumunda son yıllarda meydana gelen astronomik artışların meydana gelmesini yatırımcıların pek de beklememeleri gerektiği belirtiliyor.

Stratejistler; "Çalışmalarımıza göre uzun vadede kripto paraların getirileri tek haneli rakamlara yani küresel ölçekte gerçek büyüme rakamlarına eşit (biraz daha az veya fazla olabilir) olması gerekiyor. Dolayısıyla kripto paralar altın, gümüş gibi daha stabil değerler gibi düşünülmelidir" dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.