Netedarik.com: Toptan ticarete odaklanan pazar yeri

Toptan satış yapan tüm siteleri bir araya getirmeyi hedefleyen platform, Türkiye’nin e-ticaret potansiyelini de bu sayede daha hızlı açığa çıkarmak niyetinde.
Netedarik.com: Toptan ticarete odaklanan pazar yeri

Netedarik.com, ülkemizdeki toptan ürün ticaretini pazar yeri modeliyle hızlandırmayı hedefliyor. Toptan satış yapan tüm siteleri bir araya getirmeyi hedefleyen platform, Türkiye’nin e-ticaret potansiyelini de bu sayede daha hızlı açığa çıkarmak niyetinde.

Ekim 2017'de kapılarını açan girişim şimdiye kadar 50’ye yakın satıcıyı bünyesine katmış ve 12 binden fazla ürün listelemiş. Toplamda 100’den fazla üyesi olan girişim satış yapan siteleri/şirketleri platforma kabul ederken herhangi bir ücret talep etmiyor. Fakat mağaza açmak isteyen şirketler vergi levhası, faaliyet belgesi gibi dokümanların paylaşması gerekiyor.

Ücretsiz üyelik ve sınırsız ürün ekleme hakkı

Şirketler ücretsiz üye olduktan sonra yine ücretsiz ve sınırsız bir şekilde ürün ekleyebiliyor. Girişimin gelir modeli de satış gerçekleştiğinde alınan yüzde 5 oranındaki komisyona dayanıyor. Ödemeler kredi kartı, havale/EFT ve taksitli ödeme seçenekleriyle yapılabiliyor ve siparişler alıcıya sorunsuz bir şekilde ulaşana dek sipariş tutarı Netedarik tarafından tutuluyor. Alıcı üye yasal kontrol süresi içinde (8 gün) onay verdikten sonra satıcılar ürün bedeline ulaşıyor.

Şirket sahibi olmayan bireysel satıcılar Netedarik’te kendine yer bulamıyor ancak asgari ürün sayısına göre sipariş verebiliyor veya satıcıya mesaj atabiliyor. Platformda yer alan ürünler ise ham maddeden elektronik cihazlara, ofis ürünlerinden giyim ve aksesuara kadar bir çok kategori altında listeleniyor. Ürün sayısını arttırdıkça üye ve firma sayısını da arttırmayı hedefleyen Netedarik, bu yıl içinde 10 bin satıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Taşımacılık şirketleriyle iş birliği

Etkinlik.com.tr’nin kurucu ortağı Sezer Fatih Yiğit ile tekstil imalat ve ihracatında tercübe sahibi Osman Kıvırcık tarafından kurulan Netedarik, Alibaba’nın yolundan gitmek istiyor. Yerli üreticileri ihracat konusunda da harekete geçirmek isteyen girişim şu anda yurtiçi ürün tedariği için Webnak gibi taşımacılık firmalarıyla anlaşmaya başlamış bile. Aldığım bilgilere göre bu anlaşmaların sayısını arttırmak ve pazarlama desteği vermek de Netedarik'in hedefleri arasında. Kurucu ortaklardan Sezer Fatih Yiğit, yerli e-ticaret pazarının bu alanda genişlemesini beklediklerini söylüyor ve bu pazarın yeni yeni oluşmaya başlamasını kendileri için bir avantaj olarak görüyor.

E-ticaret, ülkemizde perakende ticaretin yüzde 3,5’una ulaştı ama toptan ürün satışında nasıl bir oran olduğunu bilmiyoruz. Toptan satış sitelerinin genel tabloya dahil olup olmadığı da ayrı bir soru işareti ve fakat 2018 yılı bu alandaki girişimlerin artışıyla birlikte rakamların daha net ortaya çıkacağını tahmin edeiliriz. Türkiye’nin Netedarik gibi girişimlere ihtiyacı olduğu malum ancak bu tip büyük ticaret sistemlerini yönetmenin de kolay olmayacağını belirtmek gerek. Gelişmeleri aldıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Toptan alışveriş ilgi alanınıza giriyorsa netedarik.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.