Confide'nin yeni iOS sürümünde konuşmalarınızın ekran görüntüleri alınamayacak

Confide'nin yeni iOS sürümünde konuşmalarınızın ekran görüntüleri alınamayacak

Geçtiğimiz yıl Trump'ın Beyaz Saray'daki ekibi arasında kullanılan mesajlaşma uygulaması Confide, ekipten birilerinin basına konuşmaların ekran görüntülerini sızdırmasıyla gündeme gelmişti. Kendini güvenli bir mesajlaşma uygulaması olarak tanıtan Confide isminin bu olayla beraber anılmasının ardından Confide iOS uygulamasında ekran görüntüsü almayı engelledi.

Confide, daha önce iOS uygulamasında kullanıcıların ekran görüntüsü alırken kullandıkları bir takım araçlara kısıtlama getirmişti. Ancak ekran görüntüsü alma engeli tam olarak Android uygulamasında karşımıza çıkıyordu.

Uygulamanın kurucu ortağı Jon Brod yeni özellikle ilgili: "Screenshield çeşitli ekran görüntüsü araçlarını ve ekran kaydı tekniklerini engellemek için beraber çalışan bir çok farklı teknolojinin toplamı." yorumunda bulundu.

Brod sözlerine şöyle devam etti:

iOS'ta kullanılan ekran görüntüsü almanın ya da ekran kaydı yapmanın bir çok farklı yolu var ve hepsiyle ayrı ayrı başa çıkmak gerekiyor.  Araç kitimize eklediğimiz yeni engelleme teknolojileri hali hazırda Netflix, iTunes Movies ve diğer video yayın uygulamalarının kullandıkları API'den faydalanıyor. Biz bu altta yatan teknolojinin üzerine metin, fotoğraf, belge ve çıkartma gibi diğer medya türlerinin de alıntılanmasının önüne geçecek bir teknoloji ekledik. Daha da önemlisi ScreenShield teknolojimizde sadece herkese açık  iOS API kullandık.

Her ne kadar Brod'un açıklaması inandırıcı olsa da bu mesajlarınızın her zaman güvende olacağı anlamına gelmiyor. En basit haliyle ikinci bir telefon ile ekranın fotoğrafının çekilmesi bile mesajlarınızın güvenliğini tehlikeye atabilir. Üstelik Confide uyguladığı uçtan uca şifreleme yönteminde çok da başarılı değil. Geçtiğimiz yılın Mart ayında araştırmacılar, Confide'ın şifrelenmiş mesajlarının şifrelerini kırabilmişti. Bunun üzerine açıkları onarmaya başlayan Confide'ın sarsılan imajı belki de bu hamleyle biraz olsun düzelir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.