Papillon farklı alanlarda uzmanlara soru sormanızı sağlıyor

Papillon farklı alanlarda uzmanlara soru sormanızı sağlıyor

Papillon, merak ettiğiniz konularda alanında uzman kişilere soru sorabildiğiniz veya onların cevaplarını izleyerek konu hakkında bilgi edinebildiğiniz bir uygulama. Kasım 2017 yayına alınan bu girişim sosyal medya algısını eğlence odağından çıkararak öğrenme alanında  çift yönlü bir etkileşim kanalı oluşturmayı amaçlıyor.

Uygulamada avukatlar, psikologlar, diyetisyenler, doktorlar, kuaförler, makyaj uzmanları, kripto para uzmanları, şarkıcılar ve diğer bir çok alanda yüzlerce kişi soruları aktif olarak cevaplıyor. 2017'nin Ağustos ayında Yalçın Özdemir, İbrahim Karahan, ve Saffet Arslan isminde 3 kurucu ortak tarafından geliştirmeye başlanan Papillon, Ekim'de betaya sunuldu. Kurucu ekip Kasım 2017'de genel kullanıma açılan uygulamanın ilk ay içerisinde 2000'den fazla aktif kullanıcıya ulaştığını ifade ediyor.

Uygulamayı kullanmak için indirdikten sonra kaydol ekranına yönlendiriliyorsunuz. Profilinizi oluşturduktan sonra size sunulan ilgi alanları arasında seçim yapıyorsunuz. Böylece bir içerik havuzunda kaybolmak ilk etapta uygulamayı kişiselleştirmiş oluyorsunuz.

İlgi alanlarını seçtikten sonra ise ilgi alanları başlığı altında size sunulan önerileri görüyorsunuz. Böylece belli bir alanda kimleri takip edeceğinizin kararı size kalmış oluyor. Dilerseniz rehberinizdeki kişileri de uygulama üzerinde bulabiliyorsunuz. Uygulamanın bu kısmı aslında bir çok sosyal ağın size sunduğu üzere ilerliyor.

Uygulamayı diğer sosyal ağlardan ayıran kısım ise daha çok içerikte ortaya çıkıyor. Kullanıcıları takip etmenizle birlikte video ekranıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Ekranı sola kaydırarak aynı kullanıcının birden fazla videosunu ya da farklı kullanıcıların videolarını izle videoları izlemeniz de mümkün. Videoları izlerken mesaj ikonunda göreceğiniz bildirim ise sizi Papillon ekibinin hazırladığı soru ekranına yönlendiriyor. Kamera kullanımına izin vermenizle birlikte kendinizi tanıttığınız video çekiminize başlayabiliyorsunuz.

Uygulamanın keşfet kısmında ise içerikleri Yeni Kullanıcılar ve Editörün Seçtikleri gibi  farklı başlıklar arasından seçebiliyorsunuz. Aynı zamanda Bu hafta, Bu ay ve Şimdi gibi tarihsel trend videoların da listelendiği Keşfet sekmesinde popüler olan ve size önerilen videoları da bulabiliyorsunuz.

Papillon aslında akla Snapchat'in yakın zamanda yeni tasarımıyla sosyal medyayı sosyal ve medya olarak iki farklı açıdan ele almasını getiriyor. Diğer yandan video içerikle ilerleyen bir sosyal ağ olma konusunda ülkemizin başarılı girişimlerinden Scorp'un etkisi de seziliyor. Ancak bence burada Papillon'un benimsediği en iyi yaklaşım kullanıcılarına sosyalleşmeyi vaad etmekten çok onların sorularına bir çok alanda cevap verebilmek.

Papillon geçmiş yıllarda Uzman TV ve Cevap TV gibi bilinen mecraların tarayıcıda üzerinde verdiği hizmeti yeni bir mobil uygulama deneyimine dönüştürmüş durumda. Henüz ilk aylarını yaşayan bu uygulama doğru adımlarla kendini oldukça güzel bir noktaya getirebilir. Zira sektöründe uzman isimlerin markalaşmak ve topluluk inşa etmek için bu platformu kullanma ihtimali, Papillon'un gelir elde etme ihtimalini de artırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.