IOTA, otonom teknolojisi üzerine Uluslararası Taşımacılık Yenilik Merkezi ile anlaştı

IOTA, otonom teknolojisi üzerine Uluslararası Taşımacılık Yenilik Merkezi ile anlaştı

Geçtiğimiz Kasım ayında piyasa değeri 4 milyar doları bulan ve en büyük 8. kripto para konumunda olan IOTA, oldukça heyecanlı bir gelişme duyurdu. Vakfın ortak kurucusu Dominik Schiener, şirket blogundan yaptığı açıklamada Uluslararası Taşımacılık Yenilik Merkezi (ITIC)  ile birlikte çalışacaklarını paylaştı.  IOTA, ITIC ile birlikte otonom test yatakları üzerinde çalışmak istiyor.

ITIC, küresel açık ve kapalı otonom araç test yatakları geliştirme konusunda yoğunlaşan ve kar amacı gütmeyen bir vakıf. Vakıf, bu test yatakları ile "akıllı şehir" ortamlarında hangi yapak zeka ile hareketlilik hizmetlerinin çalışacağını belirlemeye odaklanıyor. Bu sayede ITIC ile yapılan ortaklıkla IOTA, bu otonom araç test yataklarına daha da entegre olacak teknolojilerden biri olmak istiyor.

Sanal, artırılmış ve fiziksel test etme yöntemleri ile çalışmalarına devam eden ITIC, sonuç olarak tüm akıllı mobilite ekosistemi tarafından kullanılabilen bir test veri havuzu oluşturmaya odaklanıyor. Bu sayede geliştiriciler, ITIC'nin dünya çapındaki test yatağı ağı içindeki test filolarına ve altyapılarına erişebilecekler. Tüm bu altyapıları da kullanarak IOTA'nın, gelecekte araçlara entegre edilmesi planlanıyor.

ITIC, aynı zamanda  test yatağı verilerini paylaşmak ve satmak için Data Marketplace'de IOTA ile işbirliği yapacak.

Bu arada geçtğimiz Aralık ayında IOTA, Twitter hesabından Smart Mobility Simulation'a (Akıllı Hareketlilik Simulasyonu) yönelik küçük bir ön izleme paylaşmıştı. Paylaşımda dağıtılmış akıllı şehir şarj sebekesini kapsayan bir harita vardı. Bu paylaşım, mevcut iş modelleri ve uygulamaların geleceğin teknolojilerine nasıl entegre edileceğini ve geliştirilebileceğini bir kez daha gösteriyor.

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz IOTA, yatırımcıların da dikkatini çekiyor.  2017'nin son ayında Robert Bosch Venture Capital (RBCV), önemli miktarda IOTA satın aldığını açıklamıştı. 2015'te kurulan şirket kendisini "Nesnelerin Ekonomisi" olarak konumlandırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.