Toplam yatırım sayısını 28'e çıkaran GBA, 2017 yılında 5,5 milyon TL yatırım yaptı

Toplam yatırım sayısını 28'e çıkaran GBA, 2017 yılında 5,5 milyon TL yatırım yaptı

2016 yılını 3 milyon TL'lik yatırımla kapatan ve 2017 yılı için 4 milyon TL'lik yatırım hedefi koyan Galata Business Angels (GBA), 2017 yılına ait verilerini paylaştı. Geçtiğimiz yıl için koyduğu hedefi önemli ölçüde geçen GBA, 2017 yılında toplamda 5,5 milyon TL yatırım yapmayı başardı.

Geçtiğimiz yıl portföyüne Zeynep Zorlu, Bülent Çelebi, Erden Timur, Altuğ İnci, Görkem Güven ve Cem Çetin gibi yatırımcılar ekleyen GBA, toplam yatırım sayısını da 28'e çıkardı. 2017 yılında yatırım yaptığı girişimlere Nymbl, StartVR ve Garaj Sepeti'ni ekleyen Galata Business Angels, Mutlubiev, Tailster, Kolay İK, Insider, Otsimo ve Uplifers gibi girişimlere ise yeniden yatırım yaptı.

Galata Business Angels'ın 2017 yılındaki yeni yatırımları toplamda 1,7 milyon TL’yi bulurken, İkinci, üçüncü veya dördüncü tur yatırımları 3,8 milyon TL’ye kadar ulaştı. Yapılan yatırımların sektörel dağılımlarına bakacak olursak, en büyük yatırım 2,8 milyon TL ile pazar yeri sektörüne yapıldı.

En yüksek yatırım Insider'a

Pazar yerini ise 1,1 milyon TL ile uygulama ve 900 bin TL ile SaaS takip etti. İlk turda GBA tarafından yapılan en büyük yatırım 291 bin dolar ile Garaj Sepeti'ine yapılırken, toplamda yapılan en yüksek yatırım 618 bin dolar ile Insider'a yapıldı. İlk defa 2017 yılında sanal gerçeklik alanında yatırım yapan GBA, önümüzdeki yıl ise blockchain, Fintech, nesnelerin interneti, SaaS ve pazar yeri girişimlerine yatırım yapmayı hedefliyor.

Galata Business Angels'ın 2018 yılı için koyduğu yatırım hedefi ise 6 milyon TL. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GBA Başkanı Emre Kurttepeli, 2017 yılının Türk Girişimcilik ekosistemi için önceki senelere kıyasla durgun geçmesine rağmen, GBA'nın yaptığı yatırımları artırmaya devam ettiğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.