Bannereasy, e-ticaret, blog ve benzeri sitelere sahip olan kişilerin kendi kendilerine site içi veya dışı reklam bannerları veya sosyal medya grafik tasarımı yapabildikleri bir platform. İsminden de anlaşılabileceği gibi kolay bannerlar üretmenizi sağlıyor. Türkçe dilini aralık ayında aktif hale getiren girişim, Canva'nın rakibi olmaya hazırlanıyor.
İlk etapta ücretsiz olarak deneyebileceğiniz Bannereasy'ye giriş yaptığınızda üç farklı seçenekle karşılaşıyorsunuz. Sıfırdan yaratın, Ölçü seçin, Hazır tasarımlar arasından seçin başlıkları altında ise birbirinden farklı seçenekler arasından size uygun olanını tercih edebiliyorsunuz.
Bir Bannereasy'de bir bannerı sıfırdan yaratmak istediğinizde piksel değerindeki genişlik ve yüksekliği sisteme tanımladıktan sonra yeni bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Yönlendirildiğiniz panelde ise bannerınıza ikonlar,çizgiler ve rozetler gibi elemanlar ekleyebiliyor, fotoğraf yükleyebiliyor, arka planı şekillendirerek yeni yazılar ekleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda ekranı çoğaltma ve ileri, geri seçeneklerine de sahip olan bu panel Canva'ya benzerliğiyle dikkat çekiyor.
Eğer ölçüler konusunda pek de iyi değilseniz, ihtiyacınız olan ölçüyü Bannereasy'nin size sunduğu başlıklar arasından seçebilirsiniz. Bannerların yanı sıra Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal ağların boyutlarını da kullanıcıya sunan Bannereasy, listeye Etsy ve Tumblr eklemeyi de unutmamış.
Bannereasy konu hazır tasarımlar olduğunda ise şimdilik kullanıcılara Banner Tasarımları ve Facebook Paylaşım Görselleri olmak üzere iki başlıkta hizmet veriyor. Bannerlar'ı konu ve kullanım alanı olarak farklı segmentlerde kullanıcıya sunan Bannereasy'de ücretsiz görsellerin yanı sıra ücretli üyelik ile kullanabileceğiniz profesyonel görseller de mevcut.
Ancak Canva ile karşılaştırdığımızda Bannereasy'nin çeşitliliğinin daha az olduğunu söyleyebiliriz. Davetiye ve poster gibi basılı mecralarda da size tasarım desteği veren Canva'nın aksine Bannereasy kullanıcılara sadece dijital alanda hizmet sunuyor. Bannereasy'nin paneli ve çalışma şeklini göz önünde bulundurduğumuzda ise girişimin Canva'yı örnek aldığını söylemek oldukça mümkün. Aradaki öne çıkan farklardan biri Canva'nın ücretlik üyelik modelinin yanı sıra parça başı satışlara da açık olması.
Bannereasy'nin Canva'ya kıyasla daha basit olan arayüzü ise işletmelerin Bannereasy'yi tercih etmesinde etkili olabilir.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap