House of Gamers, Twitch dünya sıralamasında 1 numaraya çıktı

Türkiye'nin ünlü Twitch yayıncılarının dört hafta boyunca aynı evde yaşayarak ortak yayında yarışacağı House of Gamers yayın hayatına iddialı bir başlangıç yaptı.
House of Gamers, Twitch dünya sıralamasında 1 numaraya çıktı

Henüz bilmeyenler için House of Gamers'ı BBG evinin dijital sürümü olarak tanımlayabiliriz. Ancak ilk yayınında ciddi görüntüleme rakamlarına ulaşan program bir BBG evinden çok daha fazlası olmayı hedefliyor. 

İlk olarak 29 Aralık saat 20.00’da JTG TV’den yayına başlayan House of Gamers,  online yayın platformu Twitch üzerinden gerçekleşen dört saatlik yayınında, anlık 26 bin 500 izleyici rakamına erişerek dünya üzerinden en çok izlenen 1 numaralı Twitch kanalı oldu. Açılış gününde 4 saatte 300 binin üzerinde izleyiciye erişen program, hem Türkiye'de hem de dünyada Twitch platformu içerisinde anlık olarak en çok izlenen şov oldu.

House of Gamers projesinin ardındaki isim ise Influencer Marketing ve Online Video İçerik alanında hizmet veren yeni medya firması CC Media. Twitch platformu üzerinden canlı olarak yayınlanan bu program sayesinde de dijitalde ilk defa böyle bir format hayata geçmiş oluyor.

İlk programın verilerine tekrar baktığımızda 29 Aralık Cuma günü saat 20.00 - 24.00’e arası yapılan canlı yayının anlık izleyici sayısında 26 bin 500’ün üzerine çıkarak bir rekor kırdığını görüyoruz. Dünya sıralamasında iki saat boyunca birinci sırada yer alan House of Gamers programı Türkiye’de ise tüm gün boyunca bir numarada yer aldı. Daha ilk yayın olmasına rağmen House of Gamers'ın, 300 binin üzerinde izlenmeye ulaşarak zirveye adım atması da oldukça ilgili çekici.

Bu başarının sırrı belki de JTG TV’nin ekibidir. Zira CC Media iştiraki olan JTG TV’nin arka planında ünlü TV projelerinde görev almış 30 kişilik profesyonel bir ekip bulunuyor.  House of Gamers’da izleyebileceğiniz popüler oyun yayıncıları ve influencerlar ise  Ferit “Wtcnn” Karakaya, Levent“Levo” Balım, Ecesu “Yenge” Özevin, Figen “Fionamed” Örtün, İpek İnan ve Berkan Cen “ThetaBetaPlays”. Bu isimlerin yanı sıra genellikle Onedio videolarından tanıdığımız Furkan “Furkanito” İnanır ve Ekibe son anda sürpriz bir şekilde katılan Kemal Can Parlak ”Kendine Müzisyen”  de bir ay boyunca bir malikanede kalarak büyük ödülü kazanmak için birbirleriyle yarışacak.

Oyun ve Espor alanına yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen House of Gamers'ın ana mecraları Twitch ve YouTube. Yine de bu programı JTG TV isimli kanal üzerinden tüm sosyal mecralarda takip etmeniz mümkün. Programın odağı sadece bilgisayar oyunları değil. Oyuncular aynı zamanda bilgi, sözel, yetenek ve fiziksel aktivite oyunları ile birbirlerine karşı yarışacak. Böylece onlar hediye ve haftalık puanlar için mücadele ederken izleyiciler de keyifli vakit geçirecek. Üstelik her hafta ünlü isimler House of Gamers’ı ziyaret ederek yarışmacıları yaptıkları sürprizlerle şaşırtacak.

House of Gamers'ı, JTG TV kanalından Twitch’te canlı olarak, YouTube ve diğer sosyal mecralarda da izleyebilirsiniz. Twitch üzerinden her gün 8 saat kesintisiz canlı yayın yapacak olan influencerlar’ın anlık 50 bin izleyiciye kadar erişim oranlarına ulaşması bekleniyor.

Açık konuşmak gerekirse CC Media bu program ile Influencer Marketing'i ciddi bir yayıncılık perspektifine oturtuyor. Türkiye'de video yayıncılığı bir adım öteye taşıyan bu hamle, ister istemez yeni rakipleri de doğuracaktır. E-spor alanının, reality show ile harmanlanarak sunulması ise gamerların ötesinde yeni bir hedef kitleyi de programa çekebilir. House of Gamers'ın zaman içinde yaşayacağı dönüşümü hep birlikte izleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.