Yenibiris.com, 2017 yılına ait istihdam ve kullanım detaylarını açıkladı

Yenibiris.com, 2017 yılına ait istihdam ve kullanım detaylarını açıkladı

Ülkemizin en popüler iş ve insan kaynakları sitelerinden biri olan Yenibiris.com, 2017 yılına ait istihdam ve kullanım bilgilerini içeren detaylı bir infografik yayınladı. Yenibiris.com'un paylaştığı bilgilere göre kullanıcılar 2017 yılında "Satış" alanı ile ilgili iş ilanları yayınladı.

Satış alanını ise sırasıyla eğitim, teknik işler ve muhasebe alanları izledi. En çok başvuru alan iş alanı yüzde 20,1 eğitim alanı olurken, eğitim alanını yüzde 13,94 ile satış ve yüzde 8,01 ile muhasebe alanları izledi. Ortalama başvuru sayısının en yüksek olduğu iş alanı 413,7 ile insan kaynakları olurken, insan kaynaklarını 351,1 ile eğitim takip ediyor.

Şehirlerin ilan ve başvuru sayılarına göre detaylı istatistikler de paylaşan Yenibiris.com'un verilerine göre en aktif şehir istanbul. Yapılan başvuru ve verilen ilanların toplamda yüzde 41,47'si İstanbul'dan yapılıyor. Başvuru ve ilanların yüzde 32,70'i İstanbul'un Avrupa yakasından yapılırken, yüzde 18,81'i Anadolu yakasından yapıldı.

En çok başvuru lisans mezunlarından

İstanbul'u ise sırasıyla Ankara, Kocaeli, Antalya ve İzmir takip ediyor. Yapılan başvuruların yüzde 50,80'i kadınlar tarafından yapılırken, yüzde 47,38'i erkekler tarafından yapıldı. Yüzde 1,82'lik kısım ise cinsiyetini belirtmemiş. Eğitim seviyesi ile ilgili detaylı bilgiler de paylaşan Yenibiris, yapılan başvuruların yüzde 46,68'inin lisans mezunu kişiler tarafından yapıldığını belirtti.

Lisans mezunlarını ise yüzde 12,33 ile lise mezunları ve yüzde 11,65 ile Meslek Yüksekokulu mezunları izliyor. Yapılan başvuruların yüzde 32,59'unun 10 yıldan fazla deneyime sahip olan kullanıcılar tarafından yapıldığını ileten Yenibiris.com, başvuru yapan kullanıcılarının yaş istatistiklerini de paylaştı.

Paylaşılan verilere göre 18-25 yaş arası kullanıcılar yüzde 37,93 ile ilk sırada yer alırken, 26-30 arasındaki kullanıcılar yüzde 29,64 ile ikinci sırada yer aldı. Eğitim verilerini üniversite bölümleri ile detaylandıran Yenibiris.com'un verilerine göre, en çok başvuru iktisat bölümü mezunları tarafından yapıldı.

İktisat bölümünü ise Türk dili ve edebiyatı ve Kamu yönetimi bölümleri takip etti. Staj başvuruları ise en çok İstanbul Üniversite'sinden yapılırken, kullanıcılar Yenibiris.com içinde toplamda 3 milyon 62 bin 368 saat geçirdi. Son olarak en çok iş başvurusu yapılan gün Pazartesi olurken, en çok aranan kelime ise muhasebe oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.