Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, kripto topluluğunun zenginleşme odağından şikayetçi

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, kripto topluluğunun zenginleşme odağından şikayetçi

Piyasa değeri olarak en büyük ikinci kripto para konumunda bulunan Ethereum'un 23 yaşındaki genç kurucusu Vitalik Buterin, kripto paraların gidişatının doğru bir yönde olmadığından şikayetçi.

Geçtiğimiz gün kripto para piyasasında bulunan kişilerin (toplulukların) olgunlaşmamışlığından dert yanan Buterin, kripto para piyasasının bu işin amacını anlamadıklarını, insanlık için olumlu bir değişimi başlatabilecekken bir çok kişinin sadece kolay yoldan para kazanma çabası içinde olmasından yakındı. Bu kişilerin fayda sağlamak ile kolay yoldan para kazanma arasındaki farkı anlamaları gerektiğini belirten Buterin Twitter'da içini döktü.

Enerjinin boşa harcandığından yakınan Vitalik Buterin, lüks peşinde koşanların, anlamsız şakalar yapanların bu işin içini boşalttıklarını düşünüyor. Bu nedenle işler değişmezse (kişiler olgunlaşmazsa) kripto para dünyasını temelli bırakacağını da belirten Buterin topluluğa karşı hala inancının olduğunu da ekliyor.

Kripto para dünyası için 2017 yılı olağanüstü bir yıl olarak geçti ve belki de son kullanıcının da kripto paralarla ilgili en çok şey öğrendiği yıl oldu. Yıl başında 18 milyar dolar olan pazar yıl sonuna geldiğimizde 600 milyar dolara dayandı ve giderek büyümeye devam ediyor.

Tüm bu gelişmelere rağmen Vitalik Buterin, bitcoinin ilk çıkarkenki amacından sapıldığı görüşünde olmalı ki sorgulamalara devam ediyor. Bu konudaki ilk sorgulamayı da 12 Aralık günü kripto para piyasasının 500 milyar doları geçtiği tarihi anda yine Twitter üzerinden yapmıştı. (Tweet zincirini okuyabilirsiniz.)

Vitalik Buterin'in yaptığı bu sorgulamayı her kripto para yatırımcısının yapmasında fayda var. Gerçekten bu sisteme yatırılan paranın ana amacı merkezi sistemlere karşı bir harekete katılmış olmak, desteklemek mi yoksa para kazanmak mı? Bu konuda kendimize dürüst olabildiğimiz kadar bu sistemin hayatımızı değiştirmesini sağlayabiliriz.

Bu konudaki görüşlerinizi yorum olarak paylaşmayı ihmal etmeyin lütfen.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.