SPONSORLU

Lüleburgaz, İnovasyon ve Tasarım Yılına Hazırlanıyor!

Lüleburgaz, İnovasyon ve Tasarım Yılına Hazırlanıyor!

Yenilikçi ve girişimci faaliyetleriyle ön plana çıkan Lüleburgaz Belediyesi, İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan ettiği 2018 yılında hayata geçirilmesi planlanan projelerin tanıtımının yapıldığı bir organizasyona imza attı. 25 Aralık 2017 tarihinde düzenlenen lansman gecesine girişimcilik ve tasarım alanında tanınmış isimlerin yanı sıra yerel ve ulusal basın mensupları ve çok sayıda katılımcı yoğun ilgi gösterdi.

Ünlü sunucu, yazar ve seslendirme sanatçısı Metin Uca’nın modaretörlük görevini üstlendiği gece, inovasyon kavramının incelenmesi ile başladı. Lüleburgaz Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Direktörü Dilek Çetin Çivi ise Lüleburgaz Belediyesi’nin gelecek vizyonunu etkili bir sunum ile aktardı. 2016 yılının Lüleburgaz’da Kadın Yılı, 2017’nin de Bisiklet Yılı olarak geçtiğini belirten Çivi, 2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Türkiye, Küresel İnovasyon Endeksi’ne Göre 43. Sırada

2017’de Türkiye’nin 127 ülkenin incelendiği küresel inovasyon endeksine göre 38,9 puan ile 43. sırada yer aldığına değinen Lüleburgaz Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Direktörü Dilek Çetin Çivi’nin ardından ise teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu sunumunu gerçekleştirdi. Yaşamı değiştiren inovatif fikirlerin ve tasarımların çıkış noktalarını ilham verici örneklerle aktaran Kuzuloğlu, buluşların yerel kültüre ve hedef kitle beklentilerine uygun geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yılın slogan yarışmasında “Hayal Et, Düşün, Tasarla; Düşlediğini Lüleburgaz’da Yaşa” sloganı ile 1. olan Büşra Eyvazlı Dayılar’a ise ödülünü Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak teslim etti. Ardından Lüleburgaz Belediyesi’nin Kamusal, Kurumsal ve Ulusal Yılın Elçileri’nin takdim edildiği gecede, Teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu, Business Networking Akademi Kurucusu Ertuğrul Belen gibi isimlerin yanı sıra Webrazzi yazarlarından Fırat Demirel ve Ümit Öncel de Ulusal Elçiler arasında yer aldılar.

2018’de İnovasyon, Tasarım ve Girişimcilik Konuşulacak

Canlı yayınlanan lansman gecesinin videosunu ve sunumları bu sayfaki videodan izleyebilirsiniz. Ayrıca yıl boyunca tasarım, inovasyon ve girişimcilik alanındaki etkinliklerden, canlı yayınlardan haberdar olmak için İnovasyon ve Tasarım web sitesi ile ilgili Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarını da takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.