Invest Istanbul, İstanbul girişim ekosistemini harita üzerinde bir araya getiriyor

Invest Istanbul, İstanbul girişim ekosistemini harita üzerinde bir araya getiriyor

Bu yılın başında sizlere İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2016 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Invest Istanbul programından bahsetmiştik. İstanbul’daki girişimcilerle Londra’da bir sunum günü organize eden program şimdi de İstanbul girişimcilik ekosistemini yurtdışına tanıtacak harita tabanlı portala imza attı.

İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin Kalkınma Bakanlığı’nın mali desteğiyle yürüttüğü projenin hedefi İstanbul girişimcilik ekosistemi sanal ortamda da olsa tek çatı altında buluşturabilmek. investistanbul.com.tr adresinden erişilebilen portalda tüm paydaşlar kendilerini hem yazınsal hem de görsel içeriklerle (fotoğraf/video) tanıtabiliyor. Paydaşlar 7 ana (Facilitators, Investors, Pro Services, Supporters, Media, Clubs, Competitions) ve 25 alt kategori altında sınıflandırılıyor ve isteyen herkes portala ücretsiz ekleme yapabiliyor.

23 Ekim’de Londra Borsa’sında sunum günü organize eden Invest Istanbul’un bu yeni platformu da yabancı yatırımcıların ilgisine açık. Çünkü platform İngilizce olarak yayın yapıyor ve sadece Londralı yatırımcıların değil, İngilizce bilen her yatırımcının kolayca inceleme yapmasına imkan tanıyor. Aralık ayında açılan portalda şimdilik sınırlı sayıda paydaş var ancak özellikle bu haberle haritanın daha da zenginleşeceğini tahmin etmek zor değil.

Hatırlatmak gerekirse Invest Istanbul’a başvurunun temel şartlarından biri yerelde yatırım (kamu hibeleri dahil) almak idi. Aldığımız bilgilere göre hızlandırma programından sonra, Londra Demoday öncesinde ve sonraki dönemde toplam 4 girişim* yatırım almayı başarmış. Invest Istanbul, artık İstanbul’daki girişimleri daha geniş anlamda yurtdışına tanımak ve yabancı yatırımcıların dikkatini çekmek istiyor. Bunu da harita üzerindeki görselleştirme yoluyla başarmayı hedefliyor.

Eğer siz de İstanbul girişimcilik ekosisteminin bir parçasıysanız (İstanbul'da irtibat bürosu bulundurmak da yeterli) investistanbul.com.tr adresine girerek kendinizi tanıtabilir ve haritadaki diğer paydaşları inceleyebilirsiniz.

*(MicNo -DCP / DABGenomics - Melek / Episome Bioteknoloji - DCP / Qumpara / Melek)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.