If No Reply, e-posta pazarlamada dönüşümü arttırmayı hedefliyor

If No Reply, e-posta pazarlamada dönüşümü arttırmayı hedefliyor

E-posta pazarlama alanında gönderilen bülten şablonlarının dışına çıkan If No Reply, atacağınız e-postaları otomatize ederek dönüşümü arttırmayı planlıyor. E-posta pazarlamayı bir süreç olarak ele alan bu araç, ilk atacağınız e-postaya cevap almadığınız takdirde diğerlerini nasıl planlayacağınız konusunda size yol gösteriyor.

Sadece gmail üzerinde hizmet veren If No Reply'a giriş yaptıktan sonra aracın chrome eklentisini indirebilir, bilgilendirici videolarını izleyebilir ve e -posta pazarlamasına başlayabilirsiniz.  Gmail'inizdeki "E-Posta Yaz" seçeneğinin altında yer alan "If No Reply"a tıklayarak kullanıcılara göndereceğiniz e-postaları oluşturabilir ve onların hangi tarih aralıklarıyla atılacağını planlayabilirsiniz.

If No Reply tam olarak kullanıcıların size cevap vermemesi üzerine kurgulanan bir sistem. If No Reply ile attığınız ilk e-postaya cevap gelmediğinde ikinci e-postanın kaç gün sonra ve hangi metinle atılacağına daha ilk e-postaya hazırlarken karar veriyorsunuz. Ve bu cevap almama süresince farklı aralıklarda atacağınız mailleri de en başta belirlemiş oluyorsunuz.

If No Reply'da basit kişiselleştirme seçenekleri de mevcut. Bağlantılarınızın şirket bilgileri, kullanıcı adı gibi değerlerini If No Reply'a tanımlayarak, sonrasında da sadece "Insert Tag" seçeneğine tıklayarak yazışmaları otomatize etmeniz mümkün. Birden fazla bağlantıyı CSV dosyası üzerinden  If No Reply'a aktarabiliyorsunuz.  Üstelik her birine gidecek e-postayı da bağlantı isimlerine tıklayarak düzenleyebiliyorsunuz. Böylece iyi bir dönüşüm için gerekli olan kişiselleştirmeyi de pazarlama planınıza dahil etmiş oluyorsunuz.

If No Reply'da aldığınız hizmet kendi Gmail ile sınırlı değil. Aracın sitesinde yer alan panelde gönderdiğiniz tüm e-postaları görmeniz mümkün. Bu panelde dönüşümler doğrultusunda bağlantılarınızı hazırladığınız e-posta gönderim sürecinden çıkarabilir ya da onlarla kurduğunuz iletişimi sonlandırabilirsiniz.

If No Reply'ın bir diğer amacı ise yeni kullanıcılarınıza "Hoş geldin" mesajı atmanızı sağlamak. Eğer kullanıcılarınız ürününüzü deneme sürümünde kullanıyorsa onların cevap vermeme senaryosunu kurgulayarak küçük hatırlatmalar yapabilirsiniz. Yazdığınız e-postaları kaydederek tekrar kurgulayabildiğiniz If No Reply'da "always" seçeneğiyle düzenli olarak e-posta bülteni göndermeniz de mümkün.

Her bir template'e bir ID atayan If No Reply aynı zamanda sitenize yerleştirmeniz için API da sunuyor. Eğer yazılımcı değilseniz, API'ın verildiği linki ID ile birlikte yazılımcınıza yollayabilirsiniz. Eğer yazılımcıysanız API'da sekansları düzenleyebilir ya da iptal edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.