Teknoloji ürünlerinin dağıtımını üstlenen Penta Teknoloji, halka arza hazırlanıyor

Teknoloji ürünlerinin dağıtımını üstlenen Penta Teknoloji, halka arza hazırlanıyor

Bilgi ve iletişim teknolojisi ekipmanlarının toptan ticaretini gerçekleştiren Penta Teknoloji, halka arza hazırlanıyor. Bugün şirketin yüzde 54,30'una sahip olan Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'una (KAP) yapılan açıklamaya göre, halka arz için global koordinatör olarak WOOD & Company Financial Services yetkilendirildi.

Penta Teknoloji Merkezi, Penta Yayın Kuşağı, Penta Depom, Penta Abonelik Yönetimi ve B2B e-ticaret portalı olan Bayinet gibi hizmetler sunan Penta Teknoloji, dünyaca ünlü pek çok teknoloji markası ile birlikte çalışıyor. Tabii ki Penta Teknoloji'nin halka arz gerçekleştirecek olan ilk teknoloji odaklı firma olmadığını da ekleyelim.

TÜSİAD başkanı Erol Bilecik tarafından kurulan INDEX Bilgisayar ve şu an Türkiye’nin borsaya açık sayılı yazılım şirketlerinden olan Logo Yazılım da halka arz gerçekleştiren önemli teknoloji şirketlerinden. Gözde Girişim tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'una yapılan açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz.

%54,30 oranında sermaye payı ile hissedarı olduğumuz, bilgi ve iletişim teknolojisi ekipmanlarının toptan ticareti işlerini yapan Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım Ticaret A.Ş.'nin (Penta) paylarının Borsa İstanbul'da halka arzı planlanmakta olup, uluslararası piyasalarda, söz konusu işlemi koordine etmek ve çeşitli konularda danışmanlık yapmak üzere WOOD & Company Financial Services, a.s.'nin  (WOOD&CO) global koordinatör olarak yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

Saygılarımızla,

Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.