Hedef kitlenizi tanımak için pazar araştırması yaparken kullanabileceğiniz 10 araç

Hedef kitlenizi tanımak için pazar araştırması yaparken kullanabileceğiniz 10 araç

Kullanıcılarınızın ve potansiyel müşterilerinizin talepleri, kullanım alışkanlıkları ve beklentileri ürünlerinizi tasarlarken ve geliştirirken göz önünde bulundurmanız gereken faktörler. Hedef kitlenizin alışkanlıklarını takip edebilmeniz ve inceleyebilmeniz için geliştirilen araçlardan 10 tanesini inceledik.

Google Trends

Google Trends, Google ve YouTube'da nelerin ne sıklıkla aratıldığını görmenizi sağlayan herkese açık bir platform. Zaman içinde nelerin daha çok aratıldığını, dünyanın neresinde, hangi dilde, ne sıklıkla aratıldığını görebiliyorsunuz. Hatta farklı terimlerin aratılma sıklığını grafik üzerinde karşılaştırabiliyorsunuz. Kısaca toplumun dönemsel ilgisini inceleyebiliyorsunuz.

Validately

Validately, sitenizdeki bir özelliği kodlamadan önce denemenize olanak veren bir araç. Sizi kullanıcılardan gelen veriyle buluşturarak daha iyi tasarımlar yapmanızı sağlıyor. Validately’nin aylık ücreti sunduğu hizmetlerin kapsamına göre 199 dolarla 699 dolar arasında değişiyor.

AYTM

AYTM, ya da Ask Your Target Market (Hedef Kitlenize Sorun), size uygun hedef kitleyi seçerek pazar araştırmanızı yapmanıza yardımcı olan bir platform. Dünyanın farklı bölgelerinden 25 milyonun üzerinde kullanıcıya erişim sağlıyor. Siz de uygun hedef kitlenize anket göndererek anında fikirlerini alabiliyorsunuz. Tek kullanıcı için sınırlı sayıda hizmeti ücretsiz sunan AYTM’in aylık ücreti kullanıcı sayısı ve hizmetlerinin çeşitliliği arttıkça 145 dolara kadar çıkabiliyor.

Proved

Proved, fikirlerinizi hedef kitlenizde test etmenizi sağlayan bir araç. Fikrinizi yazıyorsunuz, Proved bir anket oluşturup size uygun bir kitleye gönderiyor, saatler içinde geri bildirim alıyorsunuz. Ulaştığınız kişi sayısı ve aldığınız hizmetlerin çeşitliliğine göre aylık ücreti 149 dolarla 499 dolar arasında değişiyor.

Consumer Barometer

Consumer Barometer, internet kullanımı, alışveriş gibi insanların günlük hayatına dair alışkanlıklarıyla ilgili istatistikler bulabileceğiniz herkes tarafından erişilebilir bir site. Yaşam tarzını ortaya koyan pek çok sorunun cevabını ülke, yaş, cinsiyet, gelir düzeyi vb. kriterlere bağlı olarak görebiliyorsunuz.

Crunchbase

Crunchbase; teknoloji sektöründeki trendleri, yenilikleri, yatırımları barındıran herkese açık bir veri tabanı. Yeni girişimlerden büyük firmalara kapsamlı bir pencereden haberler sunuyor. Bütün bu bilgiye ücretsiz olarak erişebiliyorsunuz, fakat gelişmiş arama ve ek hizmetlerin olduğu ‘pro' versiyonu için ayda 29 dolar ödemeniz gerekiyor.

SimilarWeb

SimilarWeb, herhangi bir site ya da uygulamanın trafiğini incelemenize yarayan bir platform. İnternet trafiğinin analizini paylaşarak rakip sitelere farklı bir açıdan bakmanızı ve yeni fırsatlar keşfetmenizi sağlıyor. SimilarWeb’in sınırlı hizmetine ücretsiz ulaşabiliyorsunuz, ‘premium’ versiyonu içinse ayrıca görüşmeniz gerekiyor.

Compass

Compass, girişiminizin gelişimini benzer girişimlerle karşılaştırarak incelemeniz için sunan bir araç. Verileriniz ve performans ölçümleriniz üzerinden raporlar hazırlayarak ilerlemenizi görmenizi sağlıyor. 2 aylık veri ve tek kullanıcı için ücretsiz olan Compass, sınırsız sayıda kullanıcı için ayda 49 dolar.

Statista

Statista, farklı konularda pek çok istatistiğe ulaşabileceğiniz kapsamlı bir platform. Site, bu istatistikleri pek çok farklı kaynaktan toplayıp grafikler şeklinde sunuyor. Statista’nın verilerine sınırlı olarak ücretsiz ulaşabiliyorsunuz, ancak sınırsız erişim için ‘premium’ versiyonunu ayda 49 dolara, kurumsal versiyonunuysa ayda 550 dolara edinebilirsiniz.

GutCheck

GutCheck, talebiniz üzerine hızlı bir pazar araştırması yapmanızı sağlayan bir araç. Gerçek kullanıcılarla anında iletişim kurup sorularınıza cevap bulabiliyorsunuz. Ücretlendirme için GutCheck’le iletişime geçmeniz gerekiyor.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.