Litecoin kurucusu Charlie Lee, sahip olduğu tüm LTC'leri sattı

Litecoin kurucusu Charlie Lee, sahip olduğu tüm LTC'leri sattı

Coinbase'in eski mühendislerinden Charlie Lee, 2011 yılında kurduğu kripto para olan litecoin hakkında yaptığı yorumların, çıkarları doğrultusunda olmadığını kanıtlamak ve tarafsız olduğunu göstermek amacıyla elinde bulunan tüm LTC'leri sattığını duyurdu.

Twitter'da SatoshiLite hesabını kullanan Lee, 378 binden fazla takipçiye sahip ve Coinbase geçmişi dolayısıyla da kripto para dünyasında oldukça etkili bir kişi olarak biliniyor. Her ne kadar direkt olarak litecoinin fiyatını etkileyecek şeyler paylaşmaktan kaçınıyor olsa da bir grup takipçisi paylaşımlarını fiyat manipülasyonu için kullandığını düşünüyor. Lee, bulunduğu pozisyonun gerçekten de çıkar çatışmasına neden olacağını kabul ettiğini itiraf etti.

Reddit üzerinde yaptığı paylaşımda Lee:

Litecoin fiyatıyla ilgili veya sadece iyi veya kötü bir haber hakkında tweet attığım zaman, bunu kişisel çıkarlarım için yapmakla suçlanıyorum. Hatta bazıları LTC alım satımı yaparak kar etmeye çalıştığımı düşünüyor. Çok fazla etkiye sahip olduğum için hem LTC tutmak hem de onun hakkında olumlu şeyler yazmak çıkar çatışmasına neden oluyor. Önemli tweet'lerimden önce veya sonra LTC alıp satmaktan her zaman kaçındım fakat bu sadece benim bildiğim bir şey. Yaptıklarımın, kripto para dünyası ve Litecoin başarısından çok benim kişisel çıkarlarım için olduğu yönünde bir şüphe her zaman olacaktır.

Bu nedenle geçtiğimiz bir kaç gün içerisinde sahip olduğum büyün LTC'leri sattım ve bağışladım. Litecoin finansal açıdan benim için çok faydalı oldu. Artık mali durumumu litecoinin başarısına bağlamama ihtiyaç duymuyorum. Son 6 yıldır ilk defa tek bir LTC'ye bile sahip değilim. (Koleksiyon amaçlı bir kaç tane bulunuyor.)

Bu kesinlikle garip bir his ve aynı zamanda rahatlatıcı. Merak etmeyin, kesinlikle litecoinden ayrılmıyorum. Tüm zamanımı litecoin üzerinde harcamaya devam edeceğim. Litecoin başarılı olduğunda, direkt olarak LTC sahibi olduğum için değil bir çok farklı şekilde ödüllendirileceğim. Şu anda bu yolun litecoin büyümesini denetleyebilmem için en iyi yol olduğunu düşünüyorum.

Tüm bu yaptıklarından sonra Lee kendisine ne kadar LTC sattığını ve kaçtan sattıklarını sormamaları için bir not ekledi ve satışın GDAX'ın günlük hacminin küçük bir miktarı kadar olduğunu, piyasayı çökertmeyeceğini belirtti. Sonrasında Bitcoin Cash'te yaşanan yükselişte bile Lee'nin parmağı olduğunu düşünenler çıkınca Charlie Lee bu kişilere karşı kazanamayacağını kabul etti.

Litecoin, 2017 yılının yükselen yıldızlarından ve bu haber yazılırken 17 milyar dolardan fazla piyasa değeri ile en değerli 5. kripto para konumunda.

Litecoinin çıkış amacının bitcoinin yerine geçmek değil de kripto para piyasasının gümüşü olmaktı. Litecoinin neden bu kadar ilgi gördüğünü merak ediyorsanız bir önceki Litecoin yazısını okumayı ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.